Pai daca nu poti proteja ceva conectat la internet (si pe care ceri si bani), mai bine te apuci de altceva. De exp. de vandut cartofi in piata.

Serios acum, exista mii de firme de securitate care asta fac - ofera protectie la diverse probleme si atacuri. Exista mii de servicii pe care le poti achizitiona pentru a te proteja (nu vorbesc de DDoS ci in general). Si noi am fost atacati si se tot incearca. Si clientii nostrii sunt atacati frecvent. Dar nu le spunem "stiti, chiar aveati impreia ca puteti fi protejati?". Nu. Se apeleaza la provider, la datacenter, la admin... se cumpara niste tool-uri care sa inchida bresele, se apeleaza la programator pentru a rectifica problema, se modifica IP-uri, firewall-ul, se schimba routarile, se blocheaza IP-urile, sepune alt kernel, se trce pe un alt server, etc... Solutii sunt, daca se vrea.

Exemplele cu "romanasul nostru a spart NASA" se intampla frecvent, pentru ca brese de securitate sunt peste tot. Asta nu inseamna ca nu poti repara pentru ca a doua oara sa nu se mai intample. Iar la DDoS se filtreaza pe upstream, se lasa un server in fata pt. atacuri si se merge pe secundare. Acum depinde de proportia atacului. Daca au avut o retea imensa de botnet in spate (sa zicem cateva mii de calculatoare), atunci daca esti unul precum Sony, presupun ca ai puterea sa pui mana pe telefoane si sa ceri providerilor sa taie orice urma de flood din zona respectiva. Mai grav e cand vine din n zone... Nu stiu cum e gandit PSN-ul, dar stim cu totii ca a avut n probleme. Am impresia insa ca nu se doreste investitia in servere si infrastructura mai puternica. Altfel, atunci cand Microsoft a venit si a anuntat 3.000 de noi servere, Sony trebuia sa vina si sa spuna "noi am investit in 5.000 de noi servere". Bine, nu doar sa spuna, ci sa o si faca.

Daca acum a fost mare tam-tam, imaginati-va ce se va intampla cu PlayStation Now... unde fara net e egal cu zero.