Single post: Vreau sa renunt la fumat. Tips&Tricks
-
Banned
Vad ca multi afirma ca tigarea electronica este un device care te ajuta sa te lasi de fumat. Eu personal nu cunosc nicio persoana care sa se fi lasat de fumat cu etigarea. Azi am implinit 1 an de cand nu mai fumez. Am incercat sa le las de zeci de ori (inclusiv cu tigarea electronica). Nu rezistam mai mult de maxim 2 zile. Odata, fara nimic planificat, mi-a iesit. M-am lasat brusc intr-o seara in care mi-a fost lene sa cobor sa-mi iau tigari. Am trecut pragul celor 4 zile, m-am ajutat cu vreo 3 pachete de tigari medicinale luate de la Belladonna. A urmat o perioada de foc de vreo 3 saptamani in care mi-era dor de tigari ca dupa pasarica. Le visam si noaptea. Dar dorinta a inceput sa se estompeze usor, usor (ca si dupa pasarica de la o anumita varsta
). Deja dupa 3 luni nici nu ma mai gandeam la tigari. Le uitasem. Acum, dupa un an de zile, nu mai am nicio dorinta de a fuma, portofelul este un pic mai dolofan (de fapt pretul tigarilor a fost principala motivatie pentru a ma lasa de fumat). Din cand in cand, rareori, mai imi vine o pofta asa sa rad o tigare, dar in 30 de secunde imi trece.
Avantaje: Bani care se duc pe altceva mai util; mancarea capata un gust mai bun; o sa mirosi chestii care nu le-ai mai simtit demult, rezistenta la efort; probabilitatea de cancer mai mica.
Dezavantaje: Te ingrasi; predispozitie la diabet. Ambele se rezolva daca in perioada critica (aproximativ 1 luna) eviti cat de mult carbohidratii (zahar - poti folosi zaharina, paine - maxim 3-4 felii pe zi, paste, dulciuri, sucuri) si sa nu puneti botul la produse light.
Fumam in medie 1,5 pachete de tigari / zi. Si fumam de 30 de ani. Nu credeam ca o sa ma las vreodata, dar am reusit. Secretul este sa incecati iar si iar si iar, la un momentdat veti reusi.