Ok, atunci exista solutia sa folosesc porturile HDMI pentru video si 5.1, e bine de stiut.
Mai am doua nelamuriri:
- vad ca are 4 porturi hdmi in si 1 hdmi out, asta inseamna ca o sa conectez PS4, PS3 si Laptopul la receiver in iar televizorul la out si o sa redea atat audio 5.1 cat si video? Sau televizorul leg la optical out? Scuze de intrebarile noob dar e prima oara cand am de a face cu receiver de orice fel.
- Boxele suna foarte bine, sunt mari, au circumferinta mare la difuzor si sunt din lemn. Sungurul defect e ca au impedanta aprox. 4 ohmi iar amplificatorul yamaha are 6 si din cele citite pe internet nu este indicat aceasta diferenta deloc. As avea posibilitatea sa schimb atat boxele Akai cat si amplificatorul pentru un Set receiver 5.1 + boxe 5.0 + subwoofer PIONEER HTP-073 | ALTEX fara sa dau nici un ban in plus dar difuzoarele mici nu au cum sa scoata sunetul si bassul mare ca si Akai, chiar daca sunt facute de Pioneer. Ce parere ai?

L.E. Ar fi mai bine daca as putea gasi un amplificator pe site-ul Altex fiindca acolo o sa returnez mizeria de Akai si un schimb ar fi benefic si mai rapid decat restituirea banilor. Am gasit un receiver care seamana cu cel recomandat de tine: Receiver 5.1 PIONEER VSX-329-K, 525W, 3D Ready, USB, Negru | ALTEX