Quote Originally Posted by tezuka_2014 View Post
Ai ramas putin in urma, OG 130/2000 este abrogata din vara si inlocuita: http://www.anpc.gov.ro/anpcftp/legis..._34_140616.pdf

In al doilea rand, gamerland.ro sunt unguri, probabil cu sediul in Ungaria, nu stiu cum ii poti atinge tu cu legislatia romaneasca.

---------- Post added 30-12-2014 at 07:00 ----------

14 zile, atat pentru renuntare cat si pentru a primi banii inapoi.
Nu stiam. iti Multumesc mult pentru informatie...acuma ma "updatez" si eu... Asa este, fiind unguri nu-i prea poti atinge, dar poti face o solicitare catre ANPC sa-ti transmita solicitarea catre Agentia identica din Ungaria, ma gandesc...fiind parte a UE. Sau poti face o reclamatie direct catre ANPC-ul din Ungaria, in limba engleza sau maghiara.

[Edit]
Oricum vad ca in noua lege sunt niste chestii mult mai ambigue...de exemplu, nu se specifica nicaieri daca este vorba despre zile lucratoare sau calendaristice (nici la definitii)...peste tot scrie numai "X zile". Avand in vedere ca sunt 14zile, probabil ca se refera la zile calendaristice (2 saptamani), dar nefiind specificat...se poate ajunge la neintelegeri urate....parerea mea.

Un alt detaliu extrem de ambiguu este "suport durabil", ma refer aici ca scrie ca se considera contractul incheiat in momentul in care aceste este semnat pe un suport durabil, iar la definitie zice ca este un mediu care permite "reproducerea neschimbată a informaţiilor stocate", etc. Cred ca e discutabil daca doar contractul pe hartie este un "suport durabil" sau nu. Exista si sisteme informatice cu semnatura electronica, cu audit trail etc...si de aici apare discutii cu "este calificat sistemul informatic" etc si daca va investii vreo-un site bani in astfel de softuri, fiindca le e mai convenabil ca ei sa aibe obligatii doar in momentul in care tu ai primit produsul ( deci pana nu ajunge produsul si contractul la tine, ei nu au nici-o obligatie, si deci consumatorul aproape nici-un drept). Deci practic, eu in afara de clasicul contract pe hartie, nu vad nici o alta cale de a numi ceva "suport durabil", iar acela dupa cum scrie ordonanta trebuie sa-l primeasca consumatorul "cel tarziu in momentul primirii produsului". Naspa....chiar mi se pare aiurea sincer sa fiu. Mi se pare ca deschide portile comertului neserios, care poate sa se **** pe clienti, iar in afara de un review negativ pe vreo-un site, n-are ce sa pateasca.

---------- Post added 08-01-2015 at 10:24 ----------

Quote Originally Posted by eastbason View Post
Exact...sa-mi livreze produsele si dupa sa faca ce vor ei
Am patit la fel. Am comandat inainte de Craciun Super Mario 3D World, si nimic...nici produs, nici raspuns la emailuri. Mi-ar parea totusi rau sa plece, fiindca aveau preturi de bun simt, si jocuri faine care nu le prea gaseam in alta parte. Sper totusi sa-mi onoreze comanda. Totusi mie inca nu mi-au raspuns la emailuri (am trimi primul prin 23-24decembrie, apoi dupa craciun...etc.)