Nu vreau sa ma inteleaga nimeni gresit sau sa ma injura dar...da, imi pare nespus rau pentru acei jurnalisti, executati intr-un mod barbar si pentru familiile lor, dar nu, nu imi poate parea rau pentru francezi ca si natie. De ce? Fiindca au stat nepasatori, si chiar mai mult, au incurajat astfel de evenimente. O sa spuneti ca sunt zuzu...dar, pentru oricine care cunoaste musulmani, sau a citit cu atentie coranul, astfel de evenimente nu sunt o surpriza. Eu cunosc persoane musulmane (prieteni de familie, el este venit din turcia)...sunt niste oameni jos palaria, de cuvant etc. pana cand vine vorba de religia lor. Acolo, nu ai voie sa glumesti, sa ironizezi, si daca esti crestin in general nici macar sa vorbesti despre ea. In rest, poti glumi despre turci/arabi etc., despre obiceiuri (care nu tin de religie), mancare, orice...

Sincer sa fiu, din punctul lor de vedere, este bine ca este asa, fiindca religia ii uneste intr-un mod pe care noi greu il putem intelege. Desigur, nu toti sunt asa, sunt si mai deschisi la minte, care inteleg de gluma, nu este vorba ca vreau sa generalizez, dar in Franta de vreo 10 ani fenomenul este extrem. In Paris cand e ora de rugaciune inchid strada ca sa se roage, fara autorizatie si fara nimic, si au fost cazuri cand au atacat politisti si civili care s-au luat de ei (cautati pe youtube filmari cu camera ascunsa la astfel de "evenimente"). Si nu au fost 3-4...10-20 oameni care sunt mai fanatici, ci sute sau chiar mii. In momentul in care ai mii de oameni atat de fanatici, pe care nu-i poti controla, si-i lasi sa faca ce vor (si sa incalce legea) fiindca ei au drepturi si trebuie sa-si practice religia...deja ai o problema. Si aceasta problema este cunoscuta de ani de zile. Daca i-au lasat, fara sa incerce sa-i "dez-fanatizeze", fara sa le interzica practici care incalca legea, pe motivul ca trebuie sa fie liberi sa-si practice religia....ei uite ca ei asta fac, si daca vreo-un dezcreierat la moschee le zice sa omoare niste jurnalisti fiindca au ironizat islamul, ei asta vor face, fiindca RELIGIA LOR nu doar ca este mai presus de orice lege, ea este legea pentru multi dintre ei.

Imi aduc aminte de cazul acela din Danemarca din urma cu cativa ani, cand o caricatura cu Mohamed a dus la retragerea unor ambasadori musulmani din ambasadele de la Copenhaga...mai da-o naibii de treaba...asa incep razboaiele, din cauza unor fanatici dezcreierati.

Pacat de Franta si mai ales de Paris. S-a ajuns ca la unele scoli sa nu se sarbatoreasca Craciunul fiindca copii musulmani nu au Craciun si ii discrimineaza?!?! Se isca scandaluri ori de cate ori se simt ofensati de obiceiurile europene...dar in schimb sa incerce crestinii in tari musulmane aceleasi lucruri...ca sa vezi numa...