Quote Originally Posted by Templier View Post
Sunt total de acord cu Leni! Imi pare rau ca au fost oameni executati in acea cladire si pe strada dar francezii au o gura prea mare.La cat si-au batut joc de noi cu " s'il vous plait monsieur " si cu alte faze nu pot sa fiu solidar cu Franta. Cand ai de-a face cu fanatici nu ii provoci! E ca si cum eu m-as duce in cusca leului si as avea pretentia sa nu ma omoare ca eu sunt o fiinta superioara!
Prostii. Asta e ca aia ca femeile sunt violate pentru ca se imbraca provocator. Da, vina exista de ambele parti, dar nu exista absolut nicio justificare in a omori pe cineva pentru ca si-a permis, in "casa" (adica tara) lui, in conformitate perfecta cu legile de-acolo, sa-si exprime umorul negru si talentul la desen. Poti sa-l injuri, poti sa-l dai in judecata, dar nu vii si il omori. Daca asta se intampla acasa la ISIS, n-aveau decat sa omoare pe cine vroiau ei. Dar se intampla intr-o tara unde tu esti o minoritate, esti un cetatean al acelei tari si trebuie sa respecti legile in vigoare.

Analogia cu leul e proasta pentru ca leul e inchis in cusca. Ar fi fost corecta in cazul in care s-ar fi dus in Siria sau mai stiu eu unde ca sa deseneze caricaturi. Eu iti propun alta analogie: esti la tine acasa, la birou si vine un leu tocmai din Africa sa te manance pentru ca ai desenat caricaturi cu leoaice. Ti se pare normal?