Single post: Fotbal
-
14-01-2015 22:49 #4598 SP
Banned
Ia uitati cum s-a transferat Radu Stefan la Lazio, in urma blatului Dinamo-Lazio din 2007: BREAKING NEWS | UEFA va ancheta meciul Dinamo Lazio 1-3, după dezvăluirile apărute în ProSport. Reacţia oficială a FRF | @ProSport
Vladimir Cohn, fost acţionar Dinamo: “Blaturile să făceau la Bucureşti, la hotelul unde stăteau oaspeţii. Cu puţină tocmeală, ieşea un preţ bun. La meciul cu Lazio, aranjamentul a fost făcut înainte de meci. La pauză, li s-a spus jucătorilor: <Băieţi, daţi-vă la o parte!> E posibil să fi fost şi o treabă la pariuri, să conducă Dinamo la pauză şi să câştige Lazio. Dinu şi Borcea au tratat cu Lotito de la Lazio. Preţul a fost vânzarea lui Radu Ştefan care nu valora niciodată 4,5 milioane de euro. L-au luat ca pe o murătură, l-au antrenat apoi bine şi a ieşit din el un jucător bun”.
Mircea Rednic, antrenor Dinamo la acea dată: "Şi mie mi s-a părut meciul retur dubios. Principala cauză a fost vânzarea lui Radu imediat după şi tocmai la Lazio [...] Să vinzi un jucător pe aproape 8 milioane de euro mi s-a părut incredibil. Păi, tu dai 7 milioane pe un jucător de 20 de ani din România!? Ok, el a confirmat, foarte bine, că au avut ăia ochi. …Au fost 7 milioane de euro plus TVA. Exact cât luam de la UEFA dacă intram în Champions League. Nu-i acuz pe jucători, îi acuz pe ceilalţi. Jucătorii erau marionete. Şi eu am zis la un moment dat: <Ori jucătorii, ori eu!> Că şi eu aveam dovezi că nu e în regulă. Şi ce-au făcut!? M-au dat pe mine afară de la Dinamo."