Canon se zvoneste de cativa ani ca are in teste un senzor de 75 Megapixeli... probabil l-au coborat la 50 (errhm, 53) pentru "mass production" si pentru a elimina din problemele de care spui tu. In alta ordine de idei, 50Mpx pe un full frame nu e chiar asa un "miracol", avand in vedere ca Sony Alpha 7R are totusi 36Mpx de prin 2013.

Eu ma bucur mai mult pentru ca in sfarsit au facut pasul in sus... dupa ce au vazut ca nu au decat de pierdut facand pasi inapoi. Da, poate multi nu stiu, dar Canon a avut multe serii de camere (in special G-urile) unde modelul mai nou a scazut in numar de Mpx in loc sa creasca. Stiu ca nu este doar numarul pixelilor care conteaza, insa in 2015, pentru un aparat profi (sau semi-profi... la naiba, chiar si home use) dedicat fotografiei, ar trebui sa creasca atat calitatea cat si rezolutia, viteza, etc. Altfel, no offense... dar o sa continue sa scada numarul de aparate foto dedicate vandute. Deja e in cadere libera... ma uitam pe niste rapoarte de vanzari... daca acum 5 ani cel mai bine in Romania la electronice s-au vandut camerele foto... anul trecut cel mai bine s-au vandut smartphone-urile si tabletele.

Oricum, eu nu ma pronunt asupra faptului ca vor sa se laude sau nu... pana nu vad niste sample-uri. Insa am un feeling ca a dat cineva alarma pe la Canon si se pregatesc de trezire (vezi si noul EOS M3 sau viitorul G3 X). Altfel probabil nu vor mai vinde asa ceva decat la profesionisti si cam atat. Si ma indoiesc ca pot trai doar din asta.

P.S. Eu sunt mai curios de concurenta... cum va raspunde provocarii. Numai pentru manusa aruncata si Canon merita aplauze.