Hey there!
It looks like you're enjoying Console Games but haven't created an account yet. Why not take a minute to
register for your own free account now? As a member you get free access to all of our forums and posts plus the ability to post your own messages, communicate directly with other members and much more.
Register now!Already a member? Login at the top of this page to stop seeing this message.
---
Hello!
Se pare ca iti place Console Games insa nu ti-ai creat inca un cont. Pentru a beneficia de toate avantajele iti ia doar un minut sa te
inregistrezi si este gratuit. In plus ca membru poti accesa nelimitat toate functiile acestui website, comunica direct cu ceilalti si participa la concursuri, tournaments, arcade, etc. Multumim anticipat pentru intelegere !
Inregistreaza-te acum !Daca esti deja membru ConsoleGames.ro si inca iti apare acest mesaj, te rugam sa te loghezi cu userul si parola pentru a nu mai fi deranjat. O zi buna !
Single post: Ceausescu si perioada comunista
-
Banned
Eu unul nu tin cu niciun regim, fiecare regim, comunist si capitalist, avand bunele si relele lui. Acum sunt unii care castiga bine si lauda regimul actual, iar altii care castiga prost si injura regimul actual. In comunism era un fel de egalitate la castiguri, in functie de meserii. Acum ai frica ca-ti poti pierde oricand locul de munca, atunci nu aveai deloc acest stres. Acum iti iei casa pe credit si platesti 300-500 euro rata pe luna, atunci se plateau rate la case mult mai mici (dobanda fiind de maxim 2% pe an la CEC). Pana in ultimii ani ai lui Ceausescu s-a trait bine, daca nu foarte bine in Romania. Pana cand a inceput sa dea mancarea pe ratie. Atunci nu aveai frica ca mergi pe strada si iti da vreunul una in cap, acum se intampla astfel de lucruri. Inainte aveai curajul sa-ti lasi copilul nesupravegheat, acum daca-l lasi nesupravegheat poti ajunge sa-l dai disparut. Acum nu ai medici in Romania (a se intelege buni in meserie), inainte aveam medici. La fel si cu profesorii. Copiii in ziua de azi fac scoala la misto si dupa facultate, majoritatea, habar n-au cu ce se mananca meseria lor.
Daca ne luam dupa principiul ca mor oameni la construirea metroului, ce sa mai zicem de metrourile construite in tarile din vestul Europei? Sau in SUA?
Eu unul nu cred ca statul roman a confiscat terenurile, casele, averile pentru a plati datoriile la stat, ci fiindca doctrina comunismului era egalitatea intre oameni, inclusiv la averile detinute. A luat 3 case de la X si le-a dat altor 3 oameni. Ati vazut la televizor acum cativa ani cum se munceste in Romania? Dorel la pranz baga un somn ca lumea pe marginea drumului in loc sa lucreze. In Romania, la ora actuala, se va munci numai cu biciul pana vom ajunge la mentalitatea, sa nu zic a japonezilor, macar a celor din vestul Europei.
Vorba unuia, acum am ajuns Homo-Roboticus.