Ma distreaza cand va aud cu SFTP-uri, CAT7... bine ca nu luati MC-uri si puneti fibra optica intre, sa nu se piarda nimic. Guys, pe orice amarat de cablu UTP CAT5e (primul care suporta Gigabit), atata timp cat nu va trece vreo furtuna magnetica prin sufragerie... se atinge maximul pe care il poate PS4 si serverul de pe care faceti DL. Atentie, am zis cat poate PS4 si serverul, nu cat aveti voi conexiunea la ISP, Gigabit sau alte minunatii. Nu conteaza ca aveti RDS Gigabit... probabil mai mult de 100Mbps nu va downloada nimeni de pe un server oficial (in mod normal). 100Mbps = vreo 12-13MB/s... ceea ce e arhisuficient. Din pacate, de obicei nu cred ca sare de 4-5MB/s. Mai rau e cand de-abia vezi 1MB/s sau mai jos.

Asta e o problema doar pentru DL, pentru ca atunci cand jucati ceva in multiplayer, mai mult conteaza timpul de raspuns al serverului decat maximul de DL sau UL pe care-l aveti.

E bun un net gen 1Gbps de la RDS pentru ca in timp ce faci un DL de pe PS4, nu te opreste din ceea ce faci pe PC, laptop, tableta, etc... Mai e pana va veni ziua in care va trebui sa setam limitari la PS4 in router (poate la PS5).

In concluzie, daca aveti provider bun, un net decent (de la 2-300Mbps in sus), orice cablu UTP CAT5e de pana la 20m (care va costa in jur de 30 RON) e suficient. Pe WiFi apar interferente, conteaza foarte mult ce router wireless aveti, cate retele pe acelasi canal, and so on...