Daca tot avem topicul asta, sa va povestesc ce-am patit pe PC chiar ieri:

Am vorbit cu un prieten vechi sa jucam Left 4 Dead, GTA 4 si Battlefield 3 pe PC. Dupa vreo ora de Left 4 Dead, am zis ca schimbam si incercam un Battlefield. Pentru cine nu stie, Origin e infect. Dupa ce mi-a cerut vreo 5 parole si 27 de intrebari de securitate m-a lasat sa ma loghez. Dupa ce si-a facut si ceva update-uri cu 20kb/s am reusit sa dau play la Battlefield. Dar surpriza, m-a bagat in battlelog. De acolo insa nebunia, ca desi ne baga in Co-Op, mie nu imi aparea nici unde launcherul pentru joc. Absolut nimic. Dupa vreo 15 minute de incercari am google-it problema si se pare ca nu sunt singurul, unii nereusind sa mai joace de luni bune din cauza asta, chiar si dupa reinstalari ale Origin si ale jocului. Cu alte cuvinte, jocul nu il mai pot juca niciodata.

Apoi am zis ca incercam GTA 4, care la vremea lui era fun in multiplayer pe PS3. Fugi de-aici, cum sa mearga? Deschid jocul si e in 640p. Schimb rezolutia, incerc sa dau totul la maxim si imi da eroare si ma scoate din joc. Mai incerc inca odata si nimic. Mai incerc inca o data, tot nimic. Zic ce pisici are? Da-i cu google. Surpriza, cu toate ca jocul e de pe Steam, are nevoie de un fix de pe net. Nu de pe steam. Chiar si pe forumul jocului de pe Steam scrie alb pe negru ca fara acel fix jocul nu merge. Am cautat fix-ul, l-am instalat, schimbat ceva parametrii in registrii, etc si pornesc jocul. A trebuit sa schimb si sa trec ca am 2GB la GPU, desi eu am mai mult, dar asta ca sa pot schimba rezolutia si alte alea. Intru in joc si schimb detaliile vizuale. Dau totul la maxim si ma scoate din joc. Pe google scrie ca nu merge din prima, wtf? Ok, intru de inca 3 ori pana reusesc sa dau totul la maxim si sa salvez setarile. Zic bun, asta e, ma bag la GTA. Dau new game, deschid telefonul in joc si dau sa intru in multiplayer. Desigur ca alta eroare, ca ii place. Nu am Windows Game Live. Trebuie sa fiu logat pe el, nu e indeajuns ca sunt logat pe Rockstar Social Club, trebuie si pe Windows.

In momentul asta am zis ca imi bag picioarele si ma bag la GTA 5 pe PS4, dar am vrut sa-l fac sa mearga, ce naiba. Da-i cu google iar sa vad ce gasesc. Am downloadat vreo 10 chestii de mi-am virusat tot PC-ul, dar ce trebuie nu. In Windows 8.1 nu am preinstalata prostia asta, asa ca ajung pana la urma pe un site de torrente ca sa downloadez rahanul ala de Windows Game Live. Dupa ce il instalez ma loghez cu contul meu de Xbox, dar ca sa vezi, nu imi arata niciun joc instalat. Am dat vreo 3 restart-uri la PC ca poate apare jocul in lista din aplicatie, dar nimic. In joc imi cerea in continuare sa fiu logat pe Windows Game Live, desi aplicatia era deschisa si eram logat. Nu am gasit nimic pe google incat sa il fac sa mearga. Amicului meu i-a mers din prima avand ceva laptop cu bloatware care probabil avea tot felul de nebunii instalate, dar eu unul nu am reusit sa il fac sa mearga.

Distractia cu Battlefield 3 si GTA 4 m-a facut sa pierd o ora aiurea. Le-am lasat asa si am intrat in GTA 5 de pe PS4 unde am facut niste curse online cu baietii de pe forum.

Ma distreaza denumirea de PC Master Race. Nebunia necesara sa faci ceva sa ruleze cum trebuie fac platforma de multe ori inutilizabila pentru mine, asta pentru ca sunt si obisnuit cu consolele care de cele mai multe ori sunt extrem de rapide. Nu e prima data cand am avut astfel de experiente pe PC, astfel ca inteleg perfect porecla de Mustard Race asociata gaming-ului pe PC. Asta e, de mustar!