Quote Originally Posted by Aris View Post
Nu stiu cat de ortodoxa e metoda dar cel putin eu asa am facut.
Am scos acumulatorul si cartusul
Am turnat in pipa coca cola proaspata rece si am agitat de cateva ori pipa cu mustiucul pus la loc, operatie repetata de 3-4 ori. Atentie ca prin agitare cola intra si in locasul acumulatorului
Am spalat cu apa locasul acumulatorului si mustiucul.
Dupa scuturare (sa iasa si surplusul de cola din spatele atomizorului) am uscat atomizorul cu cocoloase din servetele de hartie.

Sunt si eu curios de alte pareri
Mai revin si eu cu pareri si explicatii.
Sunt "vaporizor" de 17 zile , in tot acest timp am mai fumat doar vreo 5 tigari normale, fapt ce m-a dezgustat f mult si am sa incerc sa ma abtin cat mai mult posibil. Am consumat deja 30ml, e-liquid xhigh si vreo 10 cartuse noi. In tot acest timp, citind peste tot si informandu-ma despre aceste consumabile din ce e format eT-ul, am ajuns sa-mi fac griji si sa incerc fel de fel de metode pt a prelungi viata lor.
Cam cum procedez eu:
Seara, inainte de-a pune eT-ul in cui, las peste noapte atomizorul in, cola, sau vodka (tarie...) sau alcool sanitar, urmand ca dimineata, inainte de utilizare, sa-l clatesc abundent sub jet de apa, apoi zvantat, suflat in el 1-2 min. Dupa incarcarea cartusului, mai pun 1-2 picaturi direct pe nichelina atomizorului apoi asamblez eT-ul si-l las asa, in plan vertical cu cartusul in sus 3-4min (sa se amorseze *F. important). | Intre timp pregatesc cafeaua, etc...
Folosesc eT-ul in ritmul asta de peste 2 saptamani si functioneaza perfect vapori multi, gust curat
Majoritatea atomizoarelor se ard sau nu mai functioneaza normal, deoarece se depune carbon (reziduu Propylen Glicol) dupa evaporare care pe langa ca nu-i igienic, produce si gust urat apoi, dupa scurt timp, nu mai functioneaza. Nichelina trebuie sa fie uda tot timpul, deoarece "fumatul" pe uscat provoaca casarea si in final arderea nichelinei.

O alta metoda ce-am folosit-o pt a curata nichelina f bine (app. ca din fabrica) a fost folosind apa oxigenata si o sursa de tensiune de 3,6V
- am luat atomizorul, fara baterie si in incarcator de telefon vechi de care nu mai aveam nevoie, i-am taiat cablul si i-am pus o mufa asemanatoare cu cea de la laptop pastrand polii, + mijloc, - exterior (contactele mufei de laptop, se potrivesc f bine pe contactii atomizorului, prin simpla atingere)
- am incarcat picuratorul de la e-liquid cu putina apa oxigenata si am picurat abundent pe nighelina, apoi am unit contactele, mufei incarcatorului cu contactele atomizorului si am lasat sa fiarba acolo apa oxigenata pana s-a inrosit nichelina
- am repetat de inca 2 ori procedura, iar in final am avut un atomizor cu rezistenta de nichelina super curata, alba cu zero depuneri
- l-am lasat in spirt cateva minute, apoi l-am clatit abundent cu apa calda, lasat la uscat, apoi amorsat 3-4 min cu e-liquid
In final, eT-ul meu, a functionat ca nou si am da gand sa repet procedura tot la 1 saptamana
Nu stiu care va incumetati la asa ceva, eu am facut absolut tot ce-am descris mai sus, cu atentie si sunt f multumit de rezultat

Acum imi bat capul cu cartusele, pt imbunatatirea performantelor acestora (refil, schimbare material spongios etc...), am sa revin cu ce-am testat