In primul rand titlul ar trebui modificat in "Devil May Cry Definitive Edition".

Eu am cumparat verisiunea de Xbox One, ca tot scriau cei de la Digital Foundry ca versiunea asta e mai cu mot. Intr-adevar din punct de vedere vizual este curata si neteda, fara jaggies, fara poticniri, controlul este mai responsive ca niciodata (desi nu m-am putut plange de versiunea de Xbox 360). Insa modelele au fix acelasi numar de poligoane si multe dintre texturi sunt in continuare cam prea low-res. Jocul asta n-a fost o minune vizuala nici pe vechea generatie, insa acum isi arata si mai abitir varsta. Per total insa sunt multumit, sunt sectiuni unde partea artistica suplineste fara probleme lipsa unor efecte vizuale de ultimul racnet, este incredibil de fluid si mai fun ca niciodata.

Insa este plin de bug-uri/ glitch-uri. Chiar mi s-a parut curios ca nu s-a sesizat aproape nimeni pe internet a propos de problemele astea (cel putin pe One) si mi s-a facut frica ca am eu o problema cu consola.

Concret: a treia misiune secreta e glitched rau. Cand m-am conectat prima oara tot ce vedeam era sabia agatata pe spatele lui Dante, nu puteam sa misc personajul, nu puteam face nimic. A doua oara a mers, in sensul ca personajul se misca si "hacuie" inamicii. In continuare, personajul e imaterial si la propriu si la figurat, este invulnerabil. Insa atunci cand apare acel recipient verde in forma de floare de crin (mission complete) personajul meu nu-l poate lua. Iar misiunea este in acelasi stadiu si astazi, chiar si dupa reload/ restart. Daca o selectez din main menu se comporta fix la fel.

Si cate si mai cate. Spre ex. fac o combinatie de miscari si brusc jocul decide ca sunt... in alta parte a nivelului. Sau camera sare cateva secunde cu tot cu personajul meu in alta parte, apoi revine. Acele trapped souls in pereti: cum multe nu pot fi luate decat cu ascend + melee, de multe ori fac ascend insa loviturile de sabie sau coasa trec prin acel soul. Doar vizual insa, jocul nu inregistreaza hit.

Pe scurt: frustrare maxima. Asta doar daca-mi doresc sa gasesc chei, trapped souls si misiune secrete. Altfel se joaca foarte bine. Acum, toate astea se pot repara destul de usor si foarte probabil ca vor fi reparate, insa pe cei care intentioneaza sa-l ia pe One eu i-as sfatui sa mai astepte o luna - doua.