Quote Originally Posted by rodarkone View Post
Eu am renuntat la colectie prin 2006 (daca tin eu bine minte) si acum regret amarnic - avand in vedere ca unele dintre placi le aveam complete in cutie.
Eu atunci am inceput sa colectionez serios placi video. Bine, aveam deja cateva stranse de-a lungul anilor, dar prin 2006 am inceput sa cumpar mai serios. Si eu am regrete, am dat cateva la schimburi sau chiar am vandut, acum imi pare foarta rau. Si erau cateva la cutie, pe vremea aia ma interesau doar placile, acum m-am sucit si imi plac "la cutie" si fix alea nu le mai gasesc.

Si am si "ratat" destule din diverse motive, puteam sa le cumpar, dar nu le-am luat. Problema e ca acum nu mai gasesc aproape nimic, cand gasesc ceva se cer niste preturi... Din punctul asta de vedere ma simt bine, e placut sa stii ca ai investit in ceva la care a crescut valoarea, chiar daca n-ai intentia de a vinde

In alta ordine de idei perioada 1997-2000 a fost extraordinara, a continuat pana prin 2006-2007 (fix cand am inceput sa colectionez serios), apoi n-a mai avut niciun farmec (cel putin nu pentru mine).

1997 - Voodoo1 4 mb ram, trecerea la 3d, bilinear filtering, 640x480, un salt care a ramas neegalat pana azi
1998 - Voodoo2 12 MB, se putea pune in SLI, un salt de viteza urias, 1024x768 (pentru SLI)
1999 - Voodoo3 si TNT2, n-a mai fost un salt atat de mare, dar deja te puteai juca anumite jocuri in 1600x1200, pe TNT2 exista 32 bit...
2000 - Voodoo5, Geforce - antialiasing, aniso, T&L pe Geforce

Si a mai continuat treaba o perioada, salturi mari de performanta, chestii noi (DX8 pe GF3 a fost iarasi ceva magic), apoi gata. Ultima placa video care a adus o schimbare serioasa a fost 8800GTX, dupa aia nimic nu m-a mai impresionat. Salturi de perdormanta de 30-40% de la o generatie la alta (fata de 100% pana la 300% in era 3dfx) si zero la capitolul calitatea imaginii, am ramas la DX11 de o gramada de ani.

Acum se mai misca treaba cu 4k si DX12, dar nu e deloc impresionant. Poate o fi si varsta mea, nu ma mai impresioneaza nimic asa usor, dar sigur si evolutia e alta. Degeaba ai nspe GB RAM video si miliarde de tranzistoare in GPU-uri, avansul grafic nu se mai vede ca altadata