Single post: Achizitie monitor 4K
-
Senior Member
Multumesc pentru raspunsul extrem de cuprinzator.
Chestia e ca acum construiesc o noua camera si urmeaza sa ma mut din cea in care stau. Incaperea cu pricina va avea o distanta destul de mare intre birou si canapea, undeva pe la 5m. Eu am acum un Sony Bravia de 82cm si ma joc la 2m de el, iar de multe ori, simt ca stau prea departe. Am 21 de ani si nu cred ca am probleme cu vederea, dar cu toate astea, ma ridic din pat de multe ori ca sa merg mai aproape. Clar in noua camera nu o sa ma pot juca din pat, dar oricum sunt genul ala de gamer care sta destul de incordat, aproape de ecran, in sensul ca nu resimt neaparat confortul canapelei/patului cand ma joc. Sunt "adaptabil", ca sa spun asa, neavand nicio problema in a ma juca de pe un scaun comod.
Raportandu-se, insa, la distanta dintre birou si canapea, toata lumea mi-a recomandat sa imi iau un TV de minim 1m si ceva si sa il pun pe perete. Nu stiu insa exact cum o sa fac, probabil ca intr-un final o sa imi cumpar si TV.
Monitorul mi-l iau clar pentru Mac. Panoul nu e IPS, intr-adevar, e TN, si asa cum spuneai si tu, unghiurile de vizualizare nu sunt cine stie ce. La eMag nu il au, din pacate, dar e in stoc la Altex si il pot returna in 10 zile, care mi se pare o perioada de timp suficienta pentru a studia monitorul si a vedea daca totul e OK. Astia nu au nimic in magazine, ca sa pot testa.
Inca o intrebare as mai avea : din cate am auzit, e recomandat (pentru o claritate mai buna?) sa conectez MacBook-ul cu unul dintre porturile Thunderbolt printr-un cablu MiniDisplayPort to DisplayPort de monitor. Care sunt avantajele fata de clasicul HDMI?