Salut galagan90! Ma bucur ca merge mai bine. Sa nu uiti sa-i pui ultimul firmware!

Dual-band-ul se aplica doar la wireless, si doar la device-urile care suporta dual-band. La conexiunile pe cablu, se va comporta ca un switch, nu ca un hub. Cu alte cuvinte, routerul va incerca sa imparta la fiecare... Ai putea incerca sa folosesti functia de QoS, de care eu insa nu am fost prea multumit niciodata. Cu QoS poti seta ca de exp. serviciile de browsing sa aiba prioritate, sau invers, sa aiba FTP-ul.

Nu trebuie ca restul conexiunilor sa fie oprite ca sa obtii maximul de viteza. Trebuie doar ca restul sa nu faca download/upload.

Mai mult, daca vei trece la gigabit si vei avea un DL de 6-700Mbps (sa zicem, daca ai noroc prinzi si 900)... iar la router ai conectate (tot asa, ca exp.) doua smartphone-uri cu standard n, doua calculatoare cu 10/100 si o consola PS4 cu gigabit, calculul unei medii generale ar fi ceva de genul:

- 2 smartphone-uri: maxim 300Mbps impreuna
- 2 calculatoare 10/100: maxim 200Mbps impreuna
- 1 PS4 10/100/1000: maxim 100Mbps (stim foarte bine ca nu prinde PS4 mai mult de 100Mbps decat foarte rar)

Total: 600Mbps

Acum depinde cum iti administrezi si tu treaba. Sa zicem ca ai pe un PC cu Gigabit si cu uTorrent si vezi ca-ti rupe banda. Intri frumos si-l configurezi sa nu faca DL mai mare de x Mbps. La routerele mai scumpe ai inclusv chestii de gen Adaptive QoS, unde poti seta ce device sa aiba prioritate (si nu doar un anumit serviciu).

Bafta!