Da, din punctul meu de vedere cel de 399$ e o prostie din start. Multi isi vor lua tzeapa pentru ca vor merge pe ideea ca scrie "Sport" in dreptul lui. Ceea ce mi se pare complet aiurea, fiind cel mai putin rezistent dintre cele 3. Am inteles ca pentru i6 nu le-a ajuns safir-ul pt. ecran, dar daca nici la Watch nu au pus... sa fie sanatosi. Chiar daca e un produs Apple, materialele folosite sunt un dezastru. As fi preferat mai mult sa-l faca din plastic in loc de aluminiu, dar sa puna un screen mai rezistent.... Repet, vorbim de Apple Watch Sport.

Ce face Ronan cu LG R-ul lui nu stiu... dar eu iti garantez ca daca vrei, poti sa-i spargi si lui ecranul... sau sa-l zgarii. E din plastic la urma urmei (exact ce spuneam mai sus ca ar fi trebuit folosit pt. varianta cheap de Apple Watch).

Cat despre cum ti se pare tie si cum mi se pare mie, presupun ca esti constient de faptul ca putem avea opinii diferite. Si am mai zis de multe ori ca pentru smartwatches (nu watches), mie mi se pare normal ca ecranul sa fie dreptunghiular si nu rotund. Daca vreau sa-l folosesc doar ca pe un ceas, nu ma deranjeaza sa fie clasic/rotund. Insa fiind un produs pe care se presupune ca vrei sa ai afisata cat mai multa informatie "ne-taiata", pentru mine e mai corect sa fie asa. Nu inteleg cu ce te deranjeaza faptul ca eu prefer un ceas dreptunghiular - presupun ca nici tu nu ai acasa un TV sau monitor rotund, nu? Se fac tone de ceasuri dreptunghiulare... iar majoritatea smartwatch-urilor merg pe design-ul acesta.

Pretul e mare... si va fi mare intotdeauna la produsele Apple. Daca il compari strict la pret cu celelalte, probabil vei ajunge la concluzia ca nu merita. Insa in momentul in care vezi cum se misca OS-ul acela, tonele de aplicatii din day 1, faptul ca e totusi printre putinele smartwatch-uri care se pupa perfect cu iOS-ul... eu zic ca merita. Daca iti permiti si ai un iPhone, desigur.

Tu probabil iti vei alege un smartwatch in functie de design. Eu probabil mi-as cumpara un smartwatch strict pt. functionalitate (repet, i'm not a watches guy!). Dintre toate cele aparute pana acum, Apple Watch-ul mi se pare cel mai OK ca functionalitate. Nu-mi place ca tine putin bateria si e cam scump in varianta Apple Watch + leather band, that's all.

P.S. Ar trebui sa-ti dai seama ca nu am cum sa accept multe din modelele actuale, pentru simplul motiv ca nu se pupa cu iOS-ul. Iar eu nu-mi schimb i6-ul pentru un smartwatch. Acestea fiind spuse, in afara de Pebble si Apple Watch, ce alternative am? Poate sa fie si mama smartwatch-urilor, atata timp cat devine dumb impreuna cu iPhone-ul meu... e useless!