Single post: Atentie la stapanii prosti!
-
Member
Imi pare rau cand aud de asemenea incidente 
Eu sunt de parere ca acel caine nu are nici o vina. A fost dresat agresiv inclin sa cred . Probabil ca duduia respectiva se plimba des noaptea si doreste sa se stie bine pazita. Insa nu are nici o scuza pentru atitudinea ei : cainele de genul acela trebuia tinut in lesa si cu botnita.
Eu nu cred ca solutia pe termen lung este sa ne invatam proprii caini sa fie agresivi, ci trebuie noi sa luam atitudine fata de persoanele care gresesc.
MonkY lasand la o parte faptul ca ai dat dovada de muuuulte ,,cojones,, bagand maina in gura acelui caine
, ai avut un pic de noroc. Daca intalneai un caine de lupta gen pitbull ala nu dadea drumu' nici mort....cel mult sa iti apuce tie mana (pe care avea apoi foarte multe sanse sa o rupa la propriu )....Asa ca nu este neaparat o solutie asta. De regula se foloseste apa ( este foarte eficienta ) iar daca nu merge, intre falci se introduce un obiect...
Raman la parerea mea : caracterul unui caine este format de catre stapan . Si in acel stapan trebuie facut sa plateasca daca se ajunge la o situatie de genul asta. Eu am un caine pe care il tin la tara, este un caine puternic...de lupta ( amstaf cu ceva gene de pitbull ). Insa cainele meu este un caine echilibrat care nu ataca aiurea, iar eu (acolo pe ulite, la tara ) cand ies cu el din curte nu se pune problema sa il scot fara lesa si botnita.
Nu ne-ai spus daca ai sunat la 112!??!?! Nu am eu cea mai buna parere despre politie, insa ce s-a intamplat la tine are iz penal. Trebuia sa suni....si doamna respectiva avea dosar penal. Sunt convins ca nu ar fi facut inchisoare ( asta pentru ca nu te-a atacat pe tine cainele ) insa....avea de platit o amenda si era anchetata penal. Iar daca nu esti un infractor obisnuit cu dosarele penale,chestiile astea sperie si poate data viitoare si-ar fi tinut cainele in lesa si nu ar mai pati altcineva o asa intamplare. Un pic de atitudine trebuie sa luam si noi, stiu ca legile nu sunt cele mai bune ...insa nici nu ne folosim de ele.
Evident sa ii deschizi acelei femei un proces in care sa soliciti daune, ar mai fi fost o varianta . Depuneai in instanta P.V.-ul de la politie, scoteai un certificat medico-legal pentru tine .... - insa aici este multa bataie de cap, avocat...implica si cheltuieli din partea ta, este chiar complicat. Insa la faza cu politia, trebuia dat doar un telefon.
Despre faza cu stransul rahatului dupa caini.....sunt total de acord cu tine. Din pacate si aici tot educatia lipsa se face simtita.
Si iar...daca am avea o politie comunitara care sa umble prin parcuri si sa amendeze persoanele care nu strang dupa cainii lor tare bine ar mai fi. Legi exista, insa nu le pune nimeni in aplicare.
Ce sa zic, iti doresc sanatate multa ( eu am avut o ruptura de ligamente la picior si stiu ce inseamna durerea in zona aia ) si sa nu mai ai parte de asemenea probleme.