Eu cred ca pe fond lumea nu are o problema cu platforma in sine, cat cu atitudinea gamerilor. Luat standalone, PC-ul e o platforma de gaming excelenta. Nu, nu ai nevoie de 3000$ ca sa iti ruleze toate jocurile pe ultra settings. Nu, nu iesi mai ieftin cu o consola pe termen lung. Nu, nu sunt inexistente/insesizabile diferentele intre 720p/1080p, respectiv 30FPS/60FPS. Nu, nu trebuie sa iti schimbi placa video in fiecare an. Astea toate sunt teorii care deriva fie din ignoranta, fie din dispretul manifestat pentru "cealalta tabara", fie din amandoua. Si intr-o oarecare masura, ii inteleg. E foarte neplacut sa te uiti pe Youtube la un video cu gameplay dintr-un joc pentru PS4, iar cel mai votat comentariu sa fie al unui jegos care spune : "F*ck consoles, that's only 30fps", "PC Master Race", "filthy console peasants" si asa mai departe. Dar separat de asta, ca "gamer pe consola", nu am niciun motiv pentru care as trata cu dispret o platforma care are niste avantaje indiscutabile, la fel cum si ala care se joaca pe PC nu are de ce sa-mi doreasca moartea fiindca ma joc pe console - si ele au niste avantaje fata de PC.

Despre Witcher 3 si downgrade foarte multe se discuta si am inteles chiar ca vor fi diferente aproape inexistente intre experienta de pe un PC cu ultra settings si varianta pentru console. PC gamerii se simt nedreptatiti, cei care se joaca pe console sar in sus de bucurie. Nici macar nu stim daca e adevarat. Eu nu as pune foarte mult pret pe ce am vazut pana acum. Mai sunt 3 zile, apare jocul si atunci va vedea toata lumea diferentele grafice dintre platforme. Pana una alta, eu ma gandesc ca vorbim totusi de Witcher 3. Are atat de multe parti bune din ce am vazut pana acum incat cred ca e unul dintre cele mai bune RPG-uri facute vreodata. Tocmai de aceea, daca punem grafica, texturile, detaliile si rezolutia inaintea universului fantastic din joc, povestii, personajelor si zecilor, respectiv sutelor de ore pe care le vom petrece in fata ecranului, atunci e clar ceva in neregula cu noi, indiferent din care tabara facem parte.