Quote Originally Posted by MonkY View Post
AlanPoe: eu din cate am inteles au spus ca jocurile vor arata si de vor misca mai bine (cele backward compatible). Acum eu presupun ca va fi un eventual upscale si better anti-aliasing. Ah, si better FPS. Nu ma astept la minuni, dar unele jocuri mai vechi chiar aveau nevoie de asta. Si in plus, sunt free daca ai deja jocul, so why not?
Chief, stiu ca esti meticulos si pasionat cand (si despre ce) scrii, ca si mine de altfel. Chiar m-am mirat cand am vazut ca ai scris in articolul tau despre conferinta Microsoft ca jocurile de 360 vor rula pe One "in calitate/rezolutie mai buna". Asa ca am cercetat din nou fragmentul din conferinta in care se vorbeste despre retrocompatibilitate, iar individul prezentat de Phil Spencer spune exact asa (despre Mass Effect pe care-l prezenta ca fiind jucat pe One): "the game runs exactly like it does on Xbox 360 but better, thanks to the power of Xbox Live (moment in care solicita verbal o captura de ecran). You'll get to play multiplayer with your friends and to take advantage of the Xbox One features, like screenshot, broadcasting, game DVR and streaming on Xbox App on Windows 10." Cam asta e. Nimic despre alte posibile ameliorari.

De altfel mi se pare logic, totusi. Pentru a asigura o retrocompatibilitate "nativa", asa cum insista Phil Spencer s-o numeasca, cred ca e important sa fie asigurata rularea titlurilor asa cum sunt ele fara prea multe artificii. O rezolutie mai buna n-am fi putut avea. Xbox 360 face upscale pentru partea video pana la 1080p. Stiu ca-i altceva fata de renderul in-game, insa pentru asta ar fi insemnat ca Microsoft sa "umble" la engine-ul fiecarui titlu de 360 in parte, pentru ca ma indoiesc ca exista un algoritm care sa slefuiasca in mod uniform calitatea vizuala a tutoror titlurilor. Si chiar daca ce spun eu e incorect, cert este ca ei n-au mentionat altceva. Daca totusi au facut-o, cine stie unde si in ce material, voi fi primul care sa-si ceara scuze si sa retracteze.