It looks like you're enjoying Console Games but haven't created an account yet. Why not take a minute to register for your own free account now? As a member you get free access to all of our forums and posts plus the ability to post your own messages, communicate directly with other members and much more. Register now!
Already a member? Login at the top of this page to stop seeing this message.
---
Hello!
Se pare ca iti place Console Games insa nu ti-ai creat inca un cont. Pentru a beneficia de toate avantajele iti ia doar un minut sa te inregistrezi si este gratuit. In plus ca membru poti accesa nelimitat toate functiile acestui website, comunica direct cu ceilalti si participa la concursuri, tournaments, arcade, etc. Multumim anticipat pentru intelegere ! Inregistreaza-te acum !
Daca esti deja membru ConsoleGames.ro si inca iti apare acest mesaj, te rugam sa te loghezi cu userul si parola pentru a nu mai fi deranjat. O zi buna !
Problema este ca majoritatea facultatilor care ma atrag necesita matematica si nota de admitere este 80% reprezentata de nota de la BAC la Matematica, Fizica sau Informatica. Eu am dat Romana, Istorie, Geografie. Am cam facut-o lata ca acum ma vad intr-un moment in care vreau sa fac ceva pentru mine si viitorul meu, am posibilitati materiale cat de cat ok, dar sunt constrans de porcaria asta de BAC.
Felicitari, daca nu te apuci serios de invatat, o sa vinzi shaorma pe 1000 de lei lunar. Tu citesti macar ceea ce scrii ? Daca ai facut-o lata la examenul de bacalaureat, exact la materiile la care te-ai pregatit (Romana, Istorie, Geografie), imagineaza-ti cat de "lata" o s-o faci la examenele ce presupun matematica si fizica aprofundata. Chiar daca in anumite facultati, ti se spune ca incepi de la zero mate si fizica, sa stii ca nu-i asa, ok, se incepe de la zero cu anumite notiuni, definitii, dar ritmul de predare este foarte alert, se tot aduna materie care trebuie invatata, iar daca tu esti varza, iti va fi foarte greu, daca nu chiar imposibil sa razbandesti.
Sa stii ca poti lucra ca depanator de calculatoare, sisteme IT, fara o facultate, sunt ceva cursuri de urmat (circa 6-9 luni) si primesti o diploma.
Ca salarizare nu este asa stralucita meseria de depanator, ori lucrator intr-un service de IT, am amici care lucreaza de 3-4 ani si castiga doar 1800 lei/luna.
Ce vrei tu, adica un job de vis, munca putina, salariu decent nu vei gasi in veci. Trezeste-te la realitate ! Orice job unde se castiga decent (pentru mine inseamna minim 3000 lei/luna), presupune multa munca, efort indelungat si dispozitia de a lucra peste program.
Chiar daca par putin dur cu tine, incerc sa-ti arat ce te asteapta in viata. Spui ca ai calitati de lider ? La ce proiecte si cu ce echipe ai lucrat pana acum ? Ai fost desemnat de colegii tai drept liderul lor, sau asa te vezi tu ? Sunt intrebari la care daca iti vei raspunde sincer, vei observa ca una este cum te vezi tu si alta-i realitatea.
Sfatul meu :
- daca spui ca ai ceva finante si banii nu sunt o problema, stai un an pe tusa, fara sa dai la vreo facultate. Fa o lista cu ceea ce crezi ca ai putea face si fixeaza-ti niste obiective. Apoi pune-ti intrebari legate de efort si cat de mult esti dispus ca sa renunti la viata personala pentru a realiza acele obiective. O sa vezi cum vei taia la greu din ceea ce credeai initial ca poti face. Pe hartie o sa-ti ramana vreo 2-3 obiective maxim. Alege-ti unul dintre obiective si trage tare cu invatatul.
- la Harvard sau M.I.T. (nu mai stiu exact la care dintre ele) li se spune absolventilor ca este mai bine sa creeze un loc de munca pentru ei, decat sa candideze pentru vreunul, deja existent. Se incurajeaza activitatile de tip freelancer, ori de infiintare a unei firme personale. O sa razi, dar daca as avea ceva bani, as infiinta o afacere in domeniul carmangeriei.
Eu zic ca un an in care vei munci si te vei gandi referitor la ceea ce vei face in viata iti va prinde bine. Si daca reusesti sa te gandesti la o mini-afacere, nu este nicio rusine sa renunti la studiile superioare. Si eu am terminat o facultate, de Energetica, dar n-am lucrat niciodata in domeniul respectiv si uite-ma, daca as putea, "mi-as trage o macelarie"
Nu stiu cati dintre voi ati auzit despre cati bani a castigat Pewdiepie in cursul anului 2014 ? Circa 7,5 milioane dolari. Iar daca urmariti ultimul clip al sau legat de aceasta dezvaluire, tipul spune cum a renuntat la facultate, s-a angajat vanzator de hot-dog si s-a dedicat pasiunii sale in domeniul entertainmentului pe YouTube.