Din punctul meu de vedere, cu Crackdown e o alta poveste. X1 are nevoie de servere externe pentru asa ceva si atunci se justifica ce a prezentat Microsoft la Gamescom. Dar la Need For Speed de ce as avea nevoie de asa ceva? Pentru Photo Mode? Nu vreau conexiuni adiacente de care s-ar putea sau nu s-ar putea sa dispun in momentul in care vreau sa utilizez produsul. De ce la AC Unity ca sa deschid jumatate din chest-urile din joc am nevoie de nu stiu ce bomba de aplicatie pe telefon? Daca inca o ard cu un 3310? Daca vrei totusi si o aplicatie pentru jocul tau, fa ce a facut Rockstar cu iFruit. Poti sa iti verifici Social Club-ul pe telefon sau sa ii dai de mancare lui Chop, dar lucrurile astea nu influenteaza in niciun fel jocul.
EA ma lasa masca cu chestii de genu'. Photo Mode, share pe Facebook, nivel de progresie influentat de pozele pe care le postez... WTF??! Asta e evolutie? Eu am o alta definitie pentru cuvantul ala : hardware puternic, software avansat, feature-uri cu adevarat relevante si asa mai departe. Nu dezbinarea experientei de joc prin necesitatea intercalarii sale cu retele de socializare, conexiuni permanente la Internet si alte artificii.

Imi pare rau, dar asta chiar nu e evolutie. A mai "evoluat" si Microsoft prin 2013 si am vazut cat de bine le-a mers - acum fac pe dracu-n patru sa vanda consola aia. Si bravo lor. Castiga teren bine de tot acum. Daca era Phil Spencer la butoane de la inceput, Sony ar fi fost cei care ar fi trebuit sa "recupereze" acum. Si parerea mea, cum am spus-o in repetate randuri, e ca nu cerem mai mult. Ne multumim cu atat de putin si aplaudam atat de mult initiativele de genu' incat nu le dam corporatiilor astea care nu dau doi bani pe produsul finit vreun motiv sa se schimbe.