Single post: Fotbal
-
26-08-2015 19:49 #5207 SP
Senior Member
@tudyniuz, ai dreptate, asa e. Englezii au ajuns sa neglijeze competitiile europene doar pentru a termina cu un loc sau doua mai sus in campionat, ceea ce ar insemna un plus de 20-30 milioane de lire sterline (ma refer la a doua jumatate a clasamentului). Practic, pentru ei, Europa League nu renteaza. Sunt prea multi bani la ei si, paradoxal, asta face rau competitiilor europene. Echipele din Spania, in schimb, se concentreaza mult mai bine pe competitiile europene, pentru ca banii care vin de acolo pentru ei conteaza (vezi Sevilla).
De asemenea, ceea ce face mai spectaculos Premier League este faptul ca oricine poate bate pe oricine. In Spania nu prea vezi surprize, nu vad cum ar putea Eibar, de exemplu, sa castige impotriva Realului, a Barcelonei sau a lui Atletico Madrid. De cealalta parte, Newcastle, de exemplu (locul 15 in sezonul trecut), poate bate pe oricine din top 4, fara sa fie considerat acest fapt o mare surpriza.
On-topic acum, evident ca am "speculat", avand in vedere ca o confruntare intre cele doua ocupante ale locurilor 10, intr-o competitie oficiala, nu exista. Dar eu cred cu tarie ca Leicester City (locul 14 in sezonul trecut), de exemplu, bate lejer orice echipa de la locul 12 in jos din Primera.