Single post: Tigara electronica
-
Junior Member

Originally Posted by
wolfydaniel
Ti se intampla asta, pt ca nu folosesti baterii cu protectie
Protectia asta e defapt o rezistenta incorporata in baterie, care nu permite "stoarcerea" bateriei si fixeaza un mod de consum intre niste limite de voltaj, atat la incarcare cat si la descarcare
Stiu ca LiIon explodeaza daca nu este protejat. La supra-incarcare, supra-curent si supra-descarcare.
Din pacate in Romania nu prea gasesti acumulatori. Tot ce am putut gasi au fost CR2 neprotejati pe care ii foloseam in serie.
Dupa 6 atomizoare arse
(in special 901) si 3 baterii explodate (super naspa fumul si praful care iti ajunge in ochi si nas), am decis sa opresc experimentul.
Acum folosesc 18650 cu protectii (le gasesti pe DX). O baterie ma tine 3-4 zile.
Totul arata foarte artizanal si nu se compara cu SD dar este suficient pt mine.
Cand o sa am timp, o sa ma ocup si de design.
---------- Post added at 04:03 PM ---------- Previous post was at 04:00 PM ----------

Originally Posted by
LucianCM
Nu exista tigara care nu poata fi "inecata" cu lichid. Cel mult, prin forme/design/constructie poate fi obtinut un atomizor la care lichidul ajunge mai greu la acumulator dar de curs tot va curge, daca nu in acumulator, atunci pe langa... Cea mai bine protejata de pana acum mi s-a parut Janty KissBox cu modulul de actionare manuala care nu permite sa treaca lichidul spre baterie. Dar si la acest model daca torni mult lichid, acesta va curge de la imbinarea cu modulul de comanda. Chiar si modelele de Joye si Dura c cu actionare manuala prin buton au gauri in acumulator in zona de imbinare si deci lichidul poate ajunge in acumulator. Nu mai vorbesc de cele automate la care aceasta gaura este facuta sa se poata face depresiunea care da drumul la curent cand tragem "fumul" si deci o cale directa a lichidului spre acumulator si conectorul de acolo.
Inecat pt mine inseamna o cantitate mare de lichid IN atomizor. Rezistenta nu face fata pt a-l incalzi si nu genereaza vapori desi simti ca se incalzeste atomizor.
Am Joy doar de saptamana trecute. Pana acum sunt foarte multumit. Din aceasi clasa cu 901 si nu am avut probleme (inca ?) cu inecatul.