Statul nu o sa faca nimic pentru popor, decat daca are ceva de castigat. Interesul...
Nu avem nici sistemul de sanatate ca in Canada, nici universitatile din Anglia (cu toate ca mai sunt unele de valoare si la noi) sau ajutorul lor social, nici nivelul de cultura a Norvegiei sau Suediei, sau autostrazile Germaniei.
Deci ce sa ceri sau sa ai asteptari de la statul nostru??

Despre votat.. intram in politica si nu vreau sa comentez.
Dar subliniez "Eu cu cine votez?" Cetateanul turmentat din O scrisoare pierduta; nu? Relevant si in ziua de astazi.

Cat despre lipsa unora de bun simt. In trafic. Pe strada. Si asa mai departe. Pot sa spun doar un singur lucru. Condu prin propriul exemplu! Si eventual altii vor urma.
Iar daca altii nu au obraz ca e carnea tare pe ei si ceafa groasa..si nu inteleg de buna voie. Atunci macar de frica. Aplica legea. Amenda, munca in folosul comunitatii, etc
Problema la noi este ca legea e luata la misto si aplicata doar preferential. Aici este o alta mare problema.
Ia sa faci in germania o magarie in trafic fara sa te prinda o camera imediat. Nici nu stii de unde apare in urmatoarea secunda un echipaj de politie. Si nu merge ca la noi sa ne tocmim, sa ne rugam. Nu iti iei doar amenda. Esti luat si pe sus sa faci o vizita gratuita la sectie.
Sau in anglia sa incerci sa mergi gratuit fara sa dai cu cardul inainte. Nu doar ca nu pleaca autobuzul. Dar deja intorc toti privirile la tine in semn de dezaprobare.
Bine... asta cu urmaritul camerelor si big brother.. Sa imi pierd eu drepturile de dragul ca statul ma sperie cu baubau, ma uit la tine america.. zau ca e periculos.. ma duce cu gandul la 1984 (George Orwell).

Ma rog, am deviat. Cel mai important. Sa nu ne mai uitam la altii ce fac. Si sa devenim noi un exemplu de urmat. Ca e mare pacat.. ce tara frumoasa avem. Chiar daca s-a furat atat, s-au distrus padurile, atatea animale pe cale de disparitie, lacuri otravite (poate o sa realizam intr-o buna zi ca nu putem manca bani) inca mai gasesc locuri uitate de vreme si neatinse. Si oameni muncitori care isi vad de treaba lor, minunati si ospitalieri, iti dau buna ziua pe drum, cu toate ca nu te cunosc.