Single post: Discutii routere - probleme, solutii si recomandari!
-
Senior Member

Originally Posted by
MonkY
Nu, nu te arunca la "Lambo"... eu l-am luat pt. ca am prins super ocazie la el. AC68U e mult mai bine gandit din punctul meu de vedere, pt. ca il poti aseza "in picioare". Ocupa mai putin spatiu si poti indrepta antenele in orice directie (la 87U nu poti). La 700 RON nu e foarte rau, avand in vedere ca un AC66U e vreo 600.
Ideea de la care am plecat e alta... Nu as fi schimbat actualul router (WR4300 Gigabit dual band) daca de cateva saptamani nu si-ar fi pierdut banda de 2,4 Ghz. Adica apare, dispare, conectezi mai mult de 3 device-uri pica...dispare, reapare iar, din 5 linii de semnal au ramas 2...etc. Am scanat retelele din jur, am pus banda pe canalul 5 liber, am pus DD-WRT.....tot ce am facut nu a rezolvat problema. SI ma intreb ca bou' ce naiba se putea intampla sa se duca banda aia...
Adica cu 3 firmware diferite nici o schimbare, cu setari diferite nimic...Banda de 5 Ghz e ok....dar aia bate maxim 10 metri prin pereti (testat). Acum de 2 zile tabletele se conecteaza la 2,4 GHZ, dar telefoanele nu!
Asa ca dupa nervi si timp pierdut...si alti nervi weekend-ul asta fac final test (ca bani de noul router abia saptamana viitoare ajung). Reinstalez firmware-ul original si il testez pe net-ul unui amic, la el acasa. Daca tot asa face, drept in lada de gunoi ajunge!
BTW pana sa faca probleme WR-4300-le acoperea intreaga casa de 120 mp (nu peste tot 5 lini, dar mergea, tinand cont ca este pozitionat intr-un colt al casei si nu central). In conditiile astea cred ca Asus-ul RT-68U va face macar atat fata cu brio, dar il voi pune tot in acel loc, in principal deoarece consola+meadia playerul stau pe cablu si nu vreau matarii prin toata casa!