Single post: Discutii routere - probleme, solutii si recomandari!
-
Admin

Originally Posted by
djleo666
Ideea de la care am plecat e alta... Nu as fi schimbat actualul router (WR4300 Gigabit dual band) daca de cateva saptamani nu si-ar fi pierdut banda de 2,4 Ghz. Adica apare, dispare, conectezi mai mult de 3 device-uri pica...dispare, reapare iar, din 5 linii de semnal au ramas 2...etc. Am scanat retelele din jur, am pus banda pe canalul 5 liber, am pus DD-WRT.....tot ce am facut nu a rezolvat problema.
Ce spui tu se intampla destul de frecvent la TP-Link (sorry ca repet asta ca o moara stricata, dar pe mine unul au inceput sa ma enerveze maxim). Eu unul nici nu mai ofer suport clientilor care au asa ceva, mai ales ca ma intreaba inainte ce le recomand, si ei cumpara asa ceva (de obicei pe motivatia ca "am un amic care are TP-Link si e foarte multumit"... mkay then!). Stiu despre ce vorbesti pt. ca si eu la unele m-am dat cu capul de pereti, si in final au ajuns la service. Iar din service s-au intors fix cu aceleasi probleme. Inteleg ca unora le merg bine TP-Link-urile... insa pana acum eu n-am vazut niciunul care sa fie 100% stable sau sa ma faca sa spun "wow, that's my router!".
Pacat de D-Link, ca in ultima vreme parca se ocupa de moda, nu de networking... Si de Linksys care a ajuns la Belkin... Cam de-asta am ajuns sa raman la Asus. Nu spun ca sunt perfecte, dar cu Open-WRT-ul acela, update-urile sunt chiar binevenite. In niciun caz insa nu recomand sa va luati un router Asus care de-abia a aparut! Prietenii stiu de ce! 
As mai recomanda Netgear ca raport pret/calitate... dar din pacate pe la noi am impresia ca nu prea exista un distribuitor serios...