Configuratia pe care ti-a facut-o colegul mai sus iti va duce orice joc pe setari medii spre high, cu framerate cel putin la fel de mare ca pe console. 750 Ti e o placa budget decenta si ofera o performanta buna raportat la cat costa. Uite aici un gameplay cu GTA V pe o configuratie practic identica (e un model mai vechi de i3 cel din video) :

Eu zic ca nu e rau pentru un PC de 2000 de lei. Oricum, tipul are pe canalul ala teste la foarte multe jocuri din ultimii doi ani si iti poti face destul de usor o impresie, mai ales ca are toate detaliile care te-ar putea interesa - rezolutie, temperaturi, framerate, setari video exacte la inceput si asa mai departe. Practic, vei avea o performanta similara cu cea de pe o consola, ocazional mai buna + ceea ce ai mentionat tu, ca poti face mai multe pe un PC.
Pentru un buget de 1400 de lei, insa, sau chiar si de 1800, nu cred ca pot sa iti recomand o configuratie decenta. Iti pot arata ceva care acum iti duce GTA V la 20 FPS, dar peste un an, trebuie schimbat cu totul. Oricat de non-profesionist ai fi, nu cred ca te-ar incanta sa vezi ca nu merge cum trebuie. Ai nevoie de un i3 minim, o placa video buna, 8GB RAM indiscutabil + toate celelalte nebunii, care cresc putin costurile.