Inainte de a face un update la proiect... o sa iau o pauza mai trista... pentru ca al meu SAE, care mai avea un pic si ajungea la venerabila varsta de 10 ani (vroiam sa public un articol legat de asta)... s-a dus. Asta este, daca oamenii de la Aquadec m-au tot amanat de pe o zi pe alta, ziua devenind o saptamana, saptamana devenind in final o luna...

Azi a avut loc "livrarea" suportului si a acvariului. Un fiasco total... oamenii se grabeau de parca imi livrau un sac de cartofi la 30 de lei. Spun "livrat" cu ghilimelele de rigoare pentru ca in timp ce erau pe drum spre mine m-au anuntat ca trebuie sa-mi gasesc oameni ca sa caram noi... Asta e, platim extra.

Dupa care, cu chin cu vai am pus suportul pe pozitie. Dar oamenii de la Aquadec aveau alte treburi, asa ca a ramas sa mi-l reglez singur. De parca eu as putea sa-mi ridic singur mastodontul. Am chemat pe cineva sa ma ajute si din pacate primul picior reglabil e atat de reglabil incat e blocat in pozitie fixa. Cu alte cuvinte, trebuie iarasi scos si eventual taiat acel picior sau inlocuit. Dezastruos...

In fine, au plecat... si printre mii de nervi (si coloana varza de la carat) am apucat sa ma uit mai atent la ce am primit. Ghinion de nesansa! Pentru suma de 4900 RON (da, ati citit bine), am platit unul dintre cel mai prost lipite acvarii din cate am avut pana acum (si am avut si ceva chinezarii la viata mea) si un suport metalic zgariat in n locuri (noroc ca mi-au lasat un rest de vopsea, ca sa am amabilitatea de a mi-l repara singur). Sticla pe una din laturi e deplasata cu cativa milimetri, sunt n locuri unde a ramas gaura in silicon, in alte locuri siliconul e pus in exces. Cum sa zic, fostul meu acvariu, realizat de mine impreuna cu g.g (de la reef), era PROFESIONAL fata de asta.

Colac peste pupaza, cei de la Aquadec (le tot reamintesc numele ca sa stiti de ce sa va feriti) m-au anuntat in 20 de minute (care de fapt s-au transformat in 4-5 ore) ca nu mai ma pot ajuta cu suportul din PAL peste care trebuia asezat acvariul. Cu alte cuvinte "descurca-te nene, ca noi n-avem timp". Normal, odata ce si-au luat banii (am fost eu fraier ca am platit toata suma). Asta desi dupa ce tot ei au gresit gaura de preaplin (care e data in dreapta acvariului, in loc sa fie in stanga - iar eu am scurgerea in stanga camerei, asa cum le-am mentionat de n ori). Ma asteptam si eu sa fie mai saritori, sa rezolve mai finut... dar in final, am ramas cu acvariul in mijlocul livingului, pe jos. Si pe weekend, nu asa oricum...

Asta este, o sa-mi fac singur toate cele... insa cert este ca NICIODATA nu voi mai apela la Aquadec. Neseriozitate maxima, preturi extrem de mari pentru ce ofera... Pacat.

Acestea fiind spuse, dispar o perioada - ma duc sa caut unde Dzeu sa-mi fac rapid un PAL cu cant ABS, sa caut izopren/neopren ca sa pun sub acvariu... sa mai caut pe cineva sa ma ajute sa reglez/tai suportul... 2-3 oameni sa-mi ridic acvariul... sa imi fac trecerile pentru furtune, sa repar greseala facuta de Aquadec cu preaplinul (puteau macar sa lase tevile de PVC si conectorii)... sa repar zgarieturi, sa repar peretii and so on. La banii astia, n-ar fi trebuit sa misc un deget! Dar, traim in Romania... si e plin de "profesionisti".

Sorry... o sa revin cu imagini, dupa ce ma mai calmez. Aquadec: nota 2!