Single post: D-Wave - The Quantum Computing
-
Junior Member
EspiritusSanctus, nu am vrut sa jignesc pe nimeni cu postul asta. Da, este un subiect mai delicat si suna SF si frumos doar cand spui fizica cuantica, ce este un quantum computing ? pai asa cum ai spus si tu foloseste 3 dimensiuni ( 1 - 0 si 1&0 ), cu alte cuvinte puterea de calcul este infinit mai puternica decat un calculator care gandeste in 111001 pentru ca asta foloseste 1si0 in acel timp/loc. La ce poate sa fie folosit ? pai in primul rand predictiile meteo ( de cate ori nu ai injurat ca au anuntat soare si te`a prins un potop ?
), industria spatiala: de curand am vazut un documentar in care era specificat ca orbita Pamantului in curand va fi plina de sateliti si ca acestia sunt foarte greu de programat pentru a evita deseurile ce se aduna pe orbita, iar programarea unui satelit ca sa evite o coliziune cu un astfel de obiect ( 1-2 cm) dureaza minim 2 zile ... De ce google, microsoft au datacentere de marimea a 10 terenuri de fotbal/datacenter ( consum de energie, poluare, spatiu, resurse) cand un simplu Qubit poate sa inlocuiasca un astfel de datacenter si automat consum infinit mai mic de energie, poluare samd. Sunt N intrebuintari ...
Repet...poate nu este un topic usor de digerat pe un forum de jocuri samd, dar poate sunt utilizatorii care sunt interesati de asa ceva si nu stiau ca exista un astfel de computer/'CPU'.
In ceea ce priveste disponibilitatea lui pentru un enduser... nu cred ca o sa fie prea curand, este prea puternic si periculos in mainile unuia cu alte ganduri decat bune.