Guys, you're missing the point. Microsoft nu face jocuri. Sau, in fine, Microsoft nu a dezvoltat Quantum Brake. Remedy did it. Stati, nu aruncati rosiile si ouale inca. Stiu, Windows Unified Platform impune o sumedenie de restrictii, anuland practic avantajul principal al PC-ului, atunci cand vine vorba despre gaming: flexibilitate hardware si software, configurabilitate. Sigur, Direct X 12 este un api lansat recent. Asa, si? Cine i-a pus? Pai stai, ca au avut contract cu Microsoft, practic au lucrat pentru ei, business-wise speaking.
Remedy nu-i o companie mamut, in tot cazul nu este a huge "multicultural team with various religions and beliefs" , la Alan Wake au lucrat ~55 de oameni, la QB au lucrat putin peste 100. Si s-a vazut, a durat ceva pana cand jocul a fost gata. Ce cred eu ca s-a intamplat (educated guess = deja zburd pe campii) este ca Microsoft, undeva pe la sfarsitul perioadei de dezvoltare, i-au abordat pe baietii de la Remedy in maniera urmatoare: "baieti, hai ca noi tot incercam sa promovam Ferestrele Unificate, hai ca tot voiati voi sa faceti QB si pentru PC, hai ca nu-i greu, pana la urma Xbox One e PC Engine, kernelu' e de Ferestre Zece, hai ca-l portati voi repejor sa-l avem la lansare, bine? Si-asa sunteti gata cu versiunea de One in avans". Asa ca baietii de la marketing l-au "impachetat" drept cadou pentru cei care plaseaza o precomanda pentru versiunea digitala de One si i-au lasat pe cei de la Remedy sa se descurce.
Ceea ce ma face sa ma gandesc la Evolution Studious (= aparent, zburdatul pe campii face bine la imaginatie). Asa au auzit si ei de la Sony: "haide baietii! Hai ca ati putut si cu Motorstorm la lansare, hai ca se poate si cu Driveclub la lansare! Ce, dev kit? Pai n-avem, da' va dam un PC care e aproape aproximativ exact ce-o sa fie Playstation 4, doar ca un pic altfel si cu alt sistem de operare." Sigur, Evolution nu era studio independent.
Cred, de asemenea, ca exista si un dram de toxicitate in analizele extrem de tehnice. Sa fim intelesi, ramane in picioare faptul ca jocul nu va avea fluiditatea direct proportionala cu hardware-ul utilizat dintr-o sumedenie de motive. Dar asta nu inseamna ca jocul nu functioneaza pe PC, sau ca functioneaza intr-o maniera care-l face de nejucat. Pur si simplu nu functioneaza asa cum s-ar astepta un gamer cu un PC super-performant. E important? Sigur ca este. Este fundamental sau grav? Este asa de rau cum a fost cu Batman Arkham Knight? Nu.
Bottom line: stiu, Microsoft suge chestii. Remedy a fost pusa in fata unor dificultati absurde. BUT THEY TOOK THE DEAL .