Ma bucur ca inca mai sunt oameni echilibrati care nu mor agatati de o consola sau alta... Si sper sa se continue discutia in aceeasi maniera, fara sa se inceapa un nou flame war, Sony vs Microsoft (de care sunt la fel de satul ca de Apple vs Google)...

Ai punctat bine cateva concluzii. Din pacate, partea cu interfata haotica ai apucat-o fix acum dupa ce Microsoft a schimbat cam tot. Mi se parea mult mai intuitiva inainte si mai usor de folosit (gen PS)... iar cea de Xbox 360 cu theme mi se parea geniala. De ce trebuie sa complice lucrurile Microsoft fara rost, asta chiar nu o stiu. Si eu dupa ce am intrat in noua interfata mi-am cam prins urechile...

La Ryse Son of Rome nu sunt insa de acord, nu cred ca a zis cineva vreodata ca ar fi trebuit sa fie un "game changer". Ba din contra, in caz ca nu stiai, jocul acela trebuia sa fie initial ceva micut pentru Kinect - Microsoft a bagat bani doar pentru a demonstra ce poti face cu asa ceva. Si de la un mini-game, au ajuns sa creasca (poate mai mult decat i-au tinut nadragii) la un AAA. De fapt, aici e marea diferenta dintre un The Order (care ar fi trebuit sa fie un blockbuster) si Ryse. La Order am avut super asteptari pentru ca s-au laudat non-stop (si m-am trezit cu black bars) pe cand Ryse-ul a fost o surpriza (placuta in final zic eu - cel putin pentru mine). Oricum ambele jocuri merita luate si jucate.... Cert este faptul ca daca The Order nici macar nu l-am terminat (ba chiar m-a plictisit - si vreau sa mai treaca o perioada sa uit de cat m-a enervat si sa-l joc din nou de la zero), in schimb Ryse mai intru din cand in cand si ma mai distrez cu luptele in arena, sau mai rejoc vreun capitol...

Referitor la gamepad, eu am inceput in ultima vreme sa fac asa un mic "poll" personal, si sa incerc sa aflu de ce unora li se pare mai putin ergonomic gamepadul de Xbox 360/Xbox One, fata de cel de PS3/PS4... Si asta pentru ca in cazul meu cel de PS3 imi da "crampe" la degete si ajung dupa cateva ore cu degetele "anchilozate", in timp ce la Xbox 360 de exp. n-am patit vreodata asa ceva. La DS4 s-a mai imbunatatit foarte mult ergonomia, dar tot am ramas cu semnul de intrebare. Si iata la ce concluzie "ezoterica" am ajuns: lasandu-i deoparte pe fanboti (care oricum urasc din principiu orice altceva nu e marca Sony), parerea mea este ca gamerii cu mainile mai mici prefera DualShock-ul pe cand cei cu laboante ca mine prefera controllerul de Xbox. Asa ca o sa te intreb si pe tine raducosmin, pentru a-mi finisa poll-ul... ai mainile mari sau mici? Stiu, e doar un poll haios, dar eu de cate ori trec de la DualShock la Xbox Controller am sentimentul acela de "wow ce bine stau mainile pe asta"!

Referitor la jocuri, pe langa Tomb Raider si Quantum Break iti recomand sa incerci si Sunset Overdrive, Gears of War Ultimate, Forza 6, Titanfall and so on. Mai ales acum ca ai avantajul de a le cumpara la super-preturi! Have fun!