Felicitari pentru achizitie, sa-ti aduca cat mai multa bucurie si cat mai multe momente gameristice intense.
La controller imi plac amandoua, stickurile de xbox one mi se par mai bune la grip, triggerele cum a zis si tudy imi vin mai bine cele de pe DS4 si layoutul stickurilor imi place cel de la DS4 mai mult, cred ca gamepadul ideal este o combinatie intre cele doua, pentru mine amandoua sunt bune si reusite.
La capitolul exclusive (judec ca exclusive si titlurile XO care apar si pe windows, MS greseste mult cu abordarea asta.) sunt de parere ca amandoua platformele au titluri exclusive bune, foarte bune si excelente, amandoua meritand detinute de cine si le poate permite si se respecta ca gamer. Dintre exclusivele de XO, din ce am vazut mi-ar placea sa joc Titanfall, Forza, Quantum Break (o capodopera care sper sa nu fie desconsiderata pe baza review-urilor habarniste si rautacioase ale unor publicatii online - de ce spun asta? pentru ca am vazut cu ochii mei de fin necunoscator si habarnist pe twitch da? ), Sunset Overdrive, Halo Guardians, Ryse Son of Rome chiar am jucat si exceptand cateva inconveniente vis-a-vis de control este un joc bun cu o atmosfera foarte buna si o poveste interesanta, astept sa vad ce pot Gears 4 si Crackdown 3. Dintre exclusivele de PS4 am jucat si mi-au placut Infamous Second Son, Driveclub PS+ edition, The Order 1886 (care putea fi extraordinar dar a iesit un titlu bun), BloodBorne urmeaza sa joc si am asteptari foarte mari de la el, sigur voi incerca cand vor aparea Horizon Zero Dawn, Uncharted 4, Ni-OH.
Din punctul meu de vedere generatia asta am avut de suferit din partea developerilor lenesi care nu prea au muncit la optimizare si s-a vazut, au venit developeri precum DICE cu Star Wars Battlefront si ne-au aratat ce pot consolele de fapt, Blizzard cu Overwatch (1080p@60fps pe ambele platforme testat de Digital Foundry si anuntat oficial de catre Blizzard), Sucker Punch cu Infamous Second Son, 343 Industries cu Halo Guardians, deci se poate pastra un standard ridicat si cu un hardware de 400$ (nu toate titlurile date exemplu de mine sunt 1080p@60fps dar tind spre si in acelasi timp au si grafica pe masura).
Ca bonus recunosc faptul ca backwards compatibility a fost o mutare inteleapta pentru Microsoft insa eu consider ca backwards compatibility e un must have de bun simt, si chiar te face sa te simti intr-un fel marginalizat pentru ca desi ai dat banii pe un titlu esti obligat sa pastrezi consola veche daca vrei sa-l rejoci. Exista si reversul medaliei, culmea ticalosiei, serviciul PS now sau cum se cheama care e facut special din lacomia dupa bani a lui sony, preturi atat de nesimtite incat iesi mai ieftin daca iti cumperi un ps3 super slim si jocurile pe care vrei sa le joci decat sa te abonezi la serviciul asta irelevant fara o conexiune la internet. (fapt simplu, ma joc si imi cade internetul, surpriza nu ma mai joc, trist!).
Un mare minus al generatiei actuale este lansarea consolelor cu HDD de doar 500GB in conditiile in care sunt jocuri care cu DLC si Patchuri ajung si la 75GB spatiu ocupat pe HDD, un calcul matematic simplu ne arata ca 500GB sunt insuficienti pentru userii care prefera jocurile in format digital, nu cred ca era o avere in plus la pretul de lansare, un HDD direct de 1TB.