Single post: Quantum Break
-
Why so serious ?
Dupa 2 capitole si 2 episoade, pot sa spun cateva idei.
Grafic nu este wow. Semi-iluminarea aia dinamica ajuta foarte mult, dar e tras in jos de calitatea multor texturi. Parca tot jocul este cumva "in ceata" si niciodata nu este o imagine clara... Comparativ, Infamous Second Son avea o calitate a texturilor umitoare si o grafica mult mai curata si mai "clara".
Cumva, Jack pare out of focus aproape mereu (a se vedea poza 7 ca sa intelegeti la ce ma refer) si desi e ok cand esti in combat, ca sa fii atent la inamici, nu mi se pare prea ok sa fie mereu asa.
Pe langa asta, in momentul in care invarti camera, are un efect dubios, de dublaj a personajului. Uite aici un exemplu, chiar din primul minut al jocului (e destul de comprimat, dar full screen si se intelege).
Bug-uri grafice sunt destul de multe, dar nu ma asteptam sa patesc asa ceva (la sec 20, ca o ardeam dubios prin camera, in meniu, la inceput) chiar de la inceputul jocului. Si are foarte multe momente cand "uita" sa incarce texturile la timp si stai si te uiti la texturile alea super blurate, vreo 3-5-10 secunde, pana-si aduce aminte (vezi poza cu tricoul, la care m-am uitat vreo 10 secunde pana m-am hotarat sa fac poza si abia dupa inca vreo 5 si-a revenit).
Si am o problema personala cu textura de pe jos, cea cu noroi si urme de masini. Nu stiu de ce, dar nu arata foarte bine vazuta din majoritatea unghiurilor. Cred ca e una din cele mai proaste texturi de genu, pe care le-am vazut in ultimii ani (si Far Cry 2, dupa cate-mi amintesc, avea o astfel de textura mai buna).
Tot in partea grafica, are si elemente care-mi plac si anume partile date pe ffw, in timp ce te poti plimba linistit prin decor. Arata demential si fac o impresie foarte buna. Uite 2 exemple: 1 si 2. Si overall, impresia artistica, luminile, ceata, locatiile, sunt foarte bine realizate.
Am intampinat deja si cateva frame drops serioase, gen pana in 10fps, dar nu durau mult si, culmea, nu erau in combat. Cred ca de 2-3 ori mi s-a intamplat pana acum si a tinut app 2-3 sec.
Partea de explorare din joc mi se pare destul de ok, dar sunt dezamagit de faptul ca nu te recompenseaza pentru asta, in 90% din cazuri.
La fel si partea de puzzle. Ma asteptam la ceva fff simplist, dar, cel putin pana acum, a reusit sa ma puna putin pe ganduri.
Partea de combat mi se pare, de departe, cea mai prost facuta. Am inceput jocul direct pe Hard, bazandu-ma pe ce a zis Rasko. Nu e prea greu, dar am reusit sa mor de cateva ori pana acum, din lipsa gloantelor sau a cover-urilor. Avand auto cover cand ajungi in dreptul obiectelor, nu-ti ia mereu cover-ul si este deranjant. Si exact cum imi era frica initial, Jack n-are nicio treaba cu armele si reculu ala distruge tot. Daca tragi automat, doar primele 1-2 gloante ating tinta si daca nu folosesti si puterile, nu rezolvi nimic.
Eu am momente cand duc batai intregi fara prea multe puteri, iar cand le folosesc, nu le folosesc pe toate.
In Max Payne si Alan Wake era o placere sa intru in combat. Aici...o fac doar ca sa trec mai departe.
Cel mai bine facut element de pana acum, il consider a fi partea de Serial Video. E bine filmat, are coregrafii bune (batai gen Bourne) acting destul de bun si o poveste foarte misto. Pot spune ca, cel putin dupa primul episod, mi-a parut putin rau ca trebe sa continui jocul si nu pot vedea continuarea.
Momentan, jocul e de un 7, dar sunt sigur ca va mai creste putin, datorita povestii.
Oricum, se vede de la o posta asemanarea cu Max Payne si Alan Wake. Si efectiv se simte ca un joc facut de Remedy. Si-mi plac multiplele referinte despre Alan Wake, inclusiv in videos pe care le gasiti pe TV-urile din joc.
LE: asta este o parere personala si am scris despre mai multe lucruri negative, intrucat cele pozitive se stiu deja