Single post: DiRT 2 pe PC amanat
-
Banned

Originally Posted by
SublimingSun
Thx, foarte tare, sper insa ca intr-un an-doi cand iese urmatoarea revolutie pe piata sa mai aiba si ce revolutiona (adica sa mai existe jocuri pe pc

).
E fascinant expose-ul cu tesselation, ramification si bitch-asss implementation, dar putem sa ne intoarcem on-topic? Adica DIRT 2? Ca, oricum, discutia despre acest joc (sau despre oricare, for that matter) pe pc este cam irelevanta pe forumul asta, nu? Sau cel putin in sectiunea de fata...
Multumim

.
Chiar nu pot prognoza viitorul jocurilor pe PC. Dar, toata nebunia legata de DX11 e legata si de console. Intr-un an doi cand DirectX-ul va fi ce se vrea sa fie iar programatorii vor fi experimentati deja in tehnologiile prezentate mai sus, vom avea si urmatoarea generatie de console. Care vor avea un hardware extrem de puternic [nu imi pot imagina de pe acum ce putere de calcul o sa aiba consolele next gen peste 2-3 ani] si vor beneficia din plin de tehnologiile software existente si de expetiza programatorilor pentru a rula noua generatie de jocuri.
Tot din acest motiv ma astept ca odata cu noua generatie de console sa nu mai treaca atat timp pentru a vedea jocuri exceptionale ruland pe ele, cum a fost cazul PS3 care a avut nevoie de peste 1 an de la lansare pentru asi completa un portofoliu de jocuri. Mai pot spera ca producatorii de console sa construiasca un hardware usor de programat [vezi xbox 360] si sa avem jocuri exceptionale in prima zi de la lansarea noilor generatii de console. Cred ca socul pe care o sa il avem cu noile generatii de console o sa fie mai mare decat socul pe care l-am avut in cazul PS2-PS3 sau xbox-xbox 360.
OnTopic: Cred ca amanarea DiRT2 pe PC are ca fundament si masinaria de marketing a producatorului. Din moment ce se vinde mai bine pe PS3/Xbox 360, vor scoate jocul prima data pe consola urmand ca versiunea de PC sa fie lansata dupa ce consumatorii sunt directionati spre cumpararea jocului pe console. Chiar si cei cu PC sunt nerabdatori sa il joace si daca au console, vor cumpara jocul prima data pe consola. In acest caz ma indoiesc ca vor mai da bani si pe versiunea de PC. E un marketing eficient. Asa se procedeaza cu foarte multe jocuri. Faptul ca au bagat faza cu DirectX11 e o justificare de ochii lumii. DX11 are specificatii publice ptr developeri de peste 1 an, deci in 2-3 luni cu cat amana ei versiunea de PC nu vor realiza mare lucru.
Si in ipoteza in care producatorii vor considera ca devine total ineficient in a dezvolta jocuri pe platforma PC, tehnologii de genul DirectX / GP-GPU / paralelism vor evolua. Pentru ca ele stau la baza dezvoltarii tuturor jocurilor de consola. Si daca nu vor revolutiona jocurile pe PC din motiv ca nu vor mai exista, vor revolutiona jocurile de consola. Tot gamerii au de castigat din nebunia asta continua. In schimb developerii or sa aiba tot mai mult de munca. Nu pot sa sper decat la console next gen cu pret decent pentru a patrunde pe piata rapid, la hardware puternic, la tehnologii mature si la jocuri de foarte buna calitate.
Visez la un DiRT3 intr-un mediu total virtual cu un control gen MS NATAL