@AndRewqp - evident, era doar opinia mea, nimic mai mult. Nu spun ca TOTI ar trebui sa consideram ultimul episod foarte prost, doar ca eu asta fac. Si subconstientul meu. Dar cand am spus de ce consider episodul prost, nu am vorbit despre
faza cu usa. Vad ca majoritatea internetilor vorbesc DOAR de faza cu usa. Si la inceput, nu stiam ce sa cred despre ultima scena. Clar, episodul fusese prost si fara ea, dar imi era greu sa o judec. Acum ca a trecut ceva timp pot spune sigur ca scena cu usa este (dupa pararea mea) cel mai oribil lucru care se poate intampla seriei. Nu stim daca asa o sa fie si in carti, deci nu are sens sa comentam decat de serial. (Dar si in carti o sa fie la fel de nociva... daca o sa fie). Dupa 5 sezoane jumatate, ei introduc "time travel". Nu doar viziuni prin timp, ci manipularea evenimentelor din timp. Manipularea timpului mi se pare cea mai ieftina metoda de a prezenta o poveste, iar faptul ca apare dupa atata timp (din nou, 5 sezoane in care nici macar nu s-a prezentat POSIBILITATEA unei astfel de "puteri"), o face si mai ieftina. Un asemenea as scos din maneca scriitorilor anuleaza absolut tot ce stiam legat de universul asta. Si poate produce ex-machina-uri infinite, un lucru absolut inadmisibil pentru o poveste serioasa. Nu doar ca poate explica totul, dar poate distruge si explicatiile pe care le aveam deja si cu care eram multumiti.
De ce era Regele Nebun nebun? Pentru ca Targaryenii, oricat de jmecheri erau, aveau tendinta sa fie si niste bolnavi incestuosi. Lucrul ala avea sens! Era prezentat publicului cu un oarece respect pentru intelectul sau. Toata povestea asta este o fantezie cu dragoni si zane, dar, pana acum, avea si un element logic, de realitate. Dragonii erau explicati cu mult mai multa responsabilitate decat era nevoie. Iar chestiile reale, conflictul politic, avea sens. Acum NOPE! Time Travel! Pentru toate intrebarile! Pentru toate evenimentele!
Dupa atata timp, simt ca isi distrug singuri povestea.