Cel mai mult depinde de tine si de vointa pe care o ai pentru a invata. Am avut colegi care au facut meditatii la romana tot anul, dar nu au reusit sa ia nota mai mare decat mine, care nu am facut meditatii deloc.
Textul argumentativ este cel mai usor subiect din proba de limba romana, pentru ca te lasa sa iti expui propriile idei, nefiind ingradit de un anumit autor, gen, perioada samd.
Incepi prin a expune o idee generala despre subiectul pe care l-ai primit, o ipoteza. Plecand de la aceasta ipoteza argumentezi pro sau contra. Ai nevoie de doua argumente.
Atentie, poate e prea la mintea cocosului, dar daca incepi argumentarea prin sintagma "in primul rand", automat al doilea argument incepe prin "in al doilea rand". Nu intersecta sintagmele, gen "in primul rand" - "un al doilea argument".
In cele mai multe cazuri se recomanda ca marimea paragrafelor care contin argumentele sa fie egala. O alta recomandare ar fi aceea de a folosi pentru al doilea argument un exemplu dintr-o opera literara, o idee din orice carte citita de tine care ti se pare ca ar aduce un plus argumentarii.
In final forumulezi o concluzie in care reiei ipoteza, folosindu-te de cele doua argumente.
Bafta la bac si mult spor la invatat!