Sa concluzionam:

Microsoft - Conferinta bunishoara (cea mai ok pana in momentul ala):

Plusurile fiind pretul lui Xbox S (si aspectul pentru multi), cross platform games (win10 + xbox), posibilitatea achizitionarii de controllere semi-custom direct de la ei, faptul ca au aratat jocuri si ca vreo doua-trei din ele chiar par sa fie ok (GoW, Forza, etc).
Minusuri: nicio surpriza reala in ce au aratat, nu au avut niciun joc care sa fie cu adeverat jaw dropping (poate doar Forza), si-au dat cu firma-n cap oarecum anuntand doua console in aceeasi conferinta, accentul pus pe Minecraft (cand vorbesti de VR si console mega puternice), dlc-uri la the division etc si unele features care probabil nu ii impresioneaza pe multi (gen clubs and ****).

Sony - probabil cea mai buna conferinta pana acum (si probabil si pana la sfarsit) mai ales datorita jocurilor:

Plusuri: modul in care sa desfasurat conferinta (atmosfera creata cu ajutorul orchestrei si faptul ca au aratat jocuri la foc automat), ca au aratat cateva jocuri despre care nu se stia/nu se auzise mai nimic sau chiar nimic, God of War 4, Hideo Kojima, God of War 4, in sfarsit data de lansare pentru The Last Guardian, Days Gone care arata interesant, Spider Man-ul la fel, God of War 4, faptul ca nu au venit sa ne prezinte hardware nou ci ceea ce de fapt ar trebui sa ne dorim cu adevarat (jocuri noi si sa speram bune), si God of War 4.
Minusuri: Si asta se cam aplica si la restul conferintelor care fac referire la VR. Pana acum nu am vazut nimic din punct de vedere grafic care sa ma faca sa imi doresc sa cumpar VR (indiferent de producator sau gaming platform).
Apoi cred ca vb pentru majoritatea fanilor PS cand spun ca asteptam macar un teaser mic pentru TLOU2, si nu in ultimul rand o informatie ceva despre dlc-ul ptr U4. In fine, eu unul chiar asteptam ceva si de la Sucker Punch (de ce nu un nou Infamous - pentru ca cel de acum doi ani a fost foarte bine realizat si a cam batut la c*r Sunset Overdrive). Si ar fi fost dragut sa avem macar un expected date pentru God of War.

In rest, nimeni nu ne-a surprins cu nimic:

Bethesda ne-a zis de alte dlc-uri la fallout 4 si de dishonored 2, which is nice, dar nimic special in plus.

Ubisoft au noroc ca au venit aia de la South Park, si e posibil sa scoata camasa cu Watch Dogs 2 si For Honor, poate si Wildlands, dar trebuie sa se asigure ca scot jocuri finisate si optimizate calumea, si ca vor construi niste story mode-uri puternice. They were not the worst, but were far from the best

EA - really, who gives a S*it anymore. Battlefield 1 is the only highlight for me.

Ce a mai ramas? Nintendo dar... well.... you know.... not really. Si banuiesc ca inca mai sunt sperante sa vedem ceva notabil de la Take two, si cum spuneau niste colegi pe alte thread-uri: poate totusi vreo mega supriza cu aparitii separate ale ND sau Sucker Punch, desi e greu de crezut.

PS: Eu nu prea inteleg ce e cu programul asta de mai jos: apar acolo suprise game de la diversi producatori la diverse ore pana inclusiv miercuri.

Sa inteleg ca mai urmeaza ceva neprezentat pana acum?

E3 Schedule 2016 - Live Streams & Press Conferences - GameSpot - GameSpot