Single post: Clubul Xbox One X
-
Senior Member
Cred ca agitatia si.. usoara nervozitate nu se trage de la caldura, ci de la "teraflopi".. 
M$ este disperat si incearca sa vanda un proiect, in avans, un plan pe termen lung. $ony merge pe "instant gratification", vor sa scoata un produs "premium" domne.. cand va fi gata (isi permit).
Apreciere ce ma duce la altceva.. (ce credeati ca scapam de teraflopi..
AMD a anuntat deja si restul chip-urilor Polaris, RX 470 si RX 460 si surpriza -- niciun RX 490.
Deci daca speculam un posibil RX 490 (castrat) la un moment dat, pentru oricare din console.. asta nu se va intampla.
Vom avea cel mai probabil RX 480 pe amandoua? amantrei? depinde cate console au de gand sa scoata astia in viitorul apropiat 
Cum spuneam anterior, RX 480 (varianta de baza, fara implementare custom) ajunge din specificatii pe la 5.5 teraflops si nu prea se pupa nici cu 4 (NEO) si parca nici cu 6 (Scorpio).
Probabil cu o implementare buna, un RX 480, ar sari si de 6 (cu toate ca nu vorbim de o placa video dedicata), ci de un chip semi-custom, ce trebuie sa tina cont de consum, form factor, etc. (deci "castrat" si el cum mentionam mai sus).
Interesant de urmarit cum vor evolua treburile.
Asa ca indiferent de ce declara domnu' Spencer, sau ce nu declara domnu' House, sau cat de golani sunt.. teraflopii astia, mai mult de un chip custom RX 480 nu vor putea merge (ca asta livreaza AMD, nu fac ei chip-urile), si cel mai probabil atat NEO cat si Scorpio vor avea un chip asemanator.
Prin urmare, cum speculam initial, este o porcarie treaba cu 4 teraflops pe NEO. AMD nu fabrica in acest moment nimic cu o asemenea performanta. Sau e posibil si ca M$, de ce nu, sa promita ceva ce nu va fi livrat de fapt in realitate.
Asta doar daca nu incepe productia pentru chip-uri cu HBM.. desi ma indoiesc. Mi se pare prea aiurea sa faci astfel de anunturi si sa te bazezi pe ceva ce inca nu se produce, nu ar fi luat-o astia pe aratura chiar asa de mult.
Nu am mentionat, RX 470 e undeva pe la 2 teraflops (o sa postez ceva pe thread-ul dedicat AMD).
PS: Nu am vrut sa ma bag dar.. eu cred cel mai bine este sa fii pragmatic. Sa nu fim naivi si idealisti, cam toata lumea ridica puncte valide, dar sa dea naiba de n-au reusit astia sa vanda blana ursului din targ.. ba mai mult, au ridicat-o la nivel de arta.
Pe de alta parte noi ca si consumatori spunem "ba ce fomolai, nu le mai ajunge, corporatiile nenorocite, ne fura.. si totodata declaram "1st day buy! cumpar tot ce iese!". Din cauza "noastra" fac asa, ca nu mai avem rabdare, nu ne mai ajunge, nu mai avem loc.. avem un simt al urgentei incredibil.
Am mai zis si pe alt thread, ei scot produse ca sa faca bani, iar noi le cumparam ca sa ne luam "fix-ul"