Quote Originally Posted by Dj Mo View Post
Nu cred ca vor fi afectati atat de rau. Probabil vor avea nevoie de viza de lucru.
Eu cred ca totusi vor fi afectati destul de serios. In principiu se va acorda viza ca in US... si stim cu totii cat de greu este sa iei o viza de lucru acolo (mai ales daca o sa iasa Trump). In afara de asta, oamenii trimit bani acasa... trimit produse... calatoresc. La toate chestiile astea se vor impune extra taxe (ma refer la taxe vamale, impozite de import/export, etc.).

Dar daca mai e cum mai e cu oamenii, sa vedeti ce nebunie o sa fie cu multinationalele... cu companiile care pana acum faceau business liber in UE. Pentru ei UK va deveni un mic iad (atat ca taxe cat si ca birocratie). Eu chiar ma gandesc ca de ani buni il tot intrebam pe Darkie de ce nu se muta in UK, ca s-ar putea sa se loveasca de usi inchise mai tarziu. Imi pare rau ca am avut dreptate.

Oricum, viitorul pare destul de sumbru pentru Uniunea Europeana. Si administratia Obama (ca sustinator al ramanerii UK in UE) tocmai si-a luat o mare palma. Stiti cine castiga cel mai mult, nu? Rusia... desigur!