Flashback 1930s. Si in Romania s-au intamplat lucruri similare in jurul celui de-al doilea razboi mondial si s-ar intampla si azi daca ar fi circumstantele potrivite. Nu mai zic in Germania din acea perioada, si in multe alte tari unde xenofobia, rasismul si toate *****urile astea au nevoie doar de o scanteie.
Si nu doar astea... doar ura alimentata de prostie e deajuns. Acum gandindu-ma imi amintesc de scenele alea halucinante de imediat dupa 89 cu minerii dar si cu alti oameni "de bine" care il aclamau pe iliescu si acuzau oameni pe strada ca sunt spioni straini, sau cand aparea unul care indemna la calm si echilibru il luau la bataie.
PS: cu siguranta exista romani, tigani, musulmani, polonezi si altii care au facu *****uri pe unde s-au dus. Asa cum sunt si americani si englezi si nemti care au facut *****uri. Problema e ca se alcatuiesc artificial grupuri de oameni care apoi sunt etichetati uni lateral. Plm eu sunt roman sadea dar nu ma simt frate cu toti ciorditorii si cersetorii indiferent de etnie.
PPS: Pardon, statisticile pot fi rasiste, depinde cine le executa. Dar chiar si asa, chiar daca nu sunt, statisticile prezinta un rezultat nu o cauza. Daca tratezi problemele doar adresand efectele si nu cauzele ajungi.... oh well, cam ca noi asa. Nu cred ca negrii sunt genetic predispusi catre infractiuni. Iar educational in cele mai multe cazuri este vorba de perpetuarea unor conditii de viata precare si a unor posibilitati reduse ambele intretinute in mod constient de catre anumite institutii (mai ales in sua unde sistemul de puscarii infundat cu oameni de culoare este unul in mare proportie privat si care castiga mult de pe urma acestui status quo; la fel si toti producatorii de arme sustinuti de nra si la fel si marii producatori si traficanti de droguri).
keep 'em poor, stupid (uneducated) and hopeless.
Ah, acu realizez ca asta cred ca e si motto-ul alor nostri. Altfel nu se explica nivelul scazut de alfabetizare, de igiena personala si de bun simt printre conationali.

Flashback 1930s. Si in Romania s-au intamplat lucruri similare in jurul celui de-al doilea razboi mondial si s-ar intampla si azi daca ar fi circumstantele potrivite. Nu mai zic in Germania din acea perioada, si in multe alte tari unde xenofobia, rasismul si toate *****urile astea au nevoie doar de o scanteie.
Reply With Quote