Single post: PlayStation VR
-
Admin
S-ar putea ca babulu sa stie mai multe... dar eu din ce am vazut nu va avea acel "accelerator box" care aparuse initial. Probabil aici o sa intervina Neo, insa ma indoiesc ca Sony va ignora cei peste 40 de milioane de potentiali clienti.
Eu cred ca hardware-ul lui PS4 ar fi fost decent pentru ceva jocuri simpatice, jocuri optimizate in draci (vezi Valkyrie)... problema e cu rezolutia VR-ului. Luati orice telefon care are rezolutie 1080p, cumparati niste ochelari VR de 5 dolari (sau un cardboard) si vizualizati o imagine in 1080p. Crappy, isn't it? Well, cam acelasi lucru ar trebui sa vedeti si pe Morpheus, pt. ca tehnologia este fix aceeasi (cu diferente gen 90 sau 120Hz la Morpheus). Initial imi puneam speranta in niste lentile mai bune, dar in afara de a micsora FOV-ul (pentru a scadea distanta intre pixeli si a mai diminua din screen-door effect) nu prea vad ce minuni sa faca.
Pana si Carmack a spus ca e insuficienta rezolutia de 2160 x 1200 (pe cand Morpheus are 1920 x 1080), dar acesta este maximul tehnologiei actuale - cel putin de productie in masa si la preturi decente... Parca a si declarat la un moment dat ca el ar fi vrut sa mai amane lansarea lui Oculus (s-a si vazut dezavantajul de a avea un singur tracker fata de 2 la Vive), dar ca oamenii nu mai pot astepta (eu as spune ca Facebook-ul dorea un test drive masiv).
Anyway, ramane de vazut... dar momentan eu unul nu-l voi lua la lansare... astept sa ma joc cu asa ceva "for real".
P.S. Eu chiar nu inteleg... Sony este printre putinii care are ecrane 4K la telefoane mobile... Le era oare chiar asa greu sa scoata macar un 4K la jumatate pentru Morpheus? Sau... ah stati, ca acela va fi Morpheus Neo. Urmat de Morpheus Neo+...