Single post: PS4 Pro
-
Senior Member
Fie ca ne place, fie ca nu, TV-urile si tehnologia 4K/UHD reprezinta viitorul.
Cred ca am scris tot pe acest forum, este stupid sa iti cumperi in conditiile de piata actuale un TV FHD.
Totodata nu esti fortat sa iti cumperi TV 4K. Consolele astea merg si vor merge in continuare si pe TV-ul tau FHD. La fel cum si TV-urile 4K/UHD vor merge si pe FHD..
Revenind la console, "XBOX ONE S/NEO?" vor face doar upscalare, altfel vor merge la fel pe FHD. "Scorpio" va rula "nativ" aparent.
Si eu ma numar printre cei care prefera 60FPS pe FHD, decat 30 pe UHD, dar ramane de vazut daca vom putea face asta.
Imi este teama sa nu fie la mana developerilor, si peste un an/doi, sa fim tot pe la "steady 30 FPS".. dar avem rezolutie domne.
Pe de alta parte pe 4K se vede bine de tot, chiar si la 30 FPS
(am folosit functia de upscalare a TV-ului pe PS4, dar am un lag teribil).
In sfarsit, sper ca atunci cand va veni "vremea", sa avem optiuni, si sa alegem noi pe ce si cum rulam (contravine cumva conceptului de consola dar na..)
Ne freaca astia ca pe altceva, cu tot felul de cutiute, care mai de care, mai performante sau mai shiny.. dar asa fac bani. Deocamdata prefera sa scoata astfel de produse, decat sa optimizeze jocuri. Este mai profitabil asa.
Este frustrant, dar asta e realitatea, intr-o oarecare masura tehnologia evolueaza si ea (nu e doar foame de bani corporatista).. tot ceea ce poti face este ori sa te adaptezi, ori te lasi de acest hobby scump.
Decat sa-mi bat atat creierii, as prefera sa scapam cu totul de.. tinicheaua asta legata de coada, numita hardware.
Am mai zis si cu alta ocazie, astept ziua in care platesc doar un abonament sa ma joc, si-atat.
Culmea ca o astfel de abordare este foare benefica si pentru ei, ofera predictibilitate, dar piata inca nu este pregatita (de la infrastructura, la perceptie, etc), omul plateste mai degraba ce poate atinge.. M$ incearca ceva de genul in sensul asta cu a lor "gaming ecosystem" dar mai e mult pana departe.
Pe termen scurt si mediu insa cred ca $ony o sa fie in avantaj, datorita exclusivitatilor, dar deja intram in alta discutie.
PS: referitor la SSHD-uri si argumentele de pe pagina anterioara, XBOX ONE (vanilla) daca nu ma insel a avut cel putin un SKU cu o astfel de unitate de stocare. Deci se poate.