@dani20 - eu sunt sigur ca unui copil din ziua de azi ii place mai mult sa se joace pe o consola Nintendo decat pe un telefon mobil sau tableta (ma refer aici la jocurile "franciza" cunoscute) insa parintilor nu cred ca le place pentru ca pretul unui joc nintendo este de obicei de cel putin 10 ori mai mare decat al unui joc de iOS sau Android.

@Encman - specificatiile NX sunt publice si consola va avea procesor Nvidia Tegra - deci la nivel de tableta, singurul lucru care tine companie pe linia de plutire sunt numele mari pe care le detin - Mario, Zelda, Donkey Kong, Kirby, etc

Pokemon GO - este o marca inregistrata The Pokemon Company, care nu este Nintendo insa unde Nintendo detine 32 % din actiuni (daca nu ma insel eu) si ei au dat ca si franciza jocul catre Niantic (o companie care a fost lansata de cei de la Google ) ma rog .. e foarte interesant ca in momentul in care s-a anuntat ca Pokemon GO nu este "pure" nintendo, actiunile acestora au scazut 13 puncte in ultima luna crescand de la 17 $ la 37 $ .. apoi scazand la 25$ (la momentul de fata fiind 27$)

Eu spun ca cei de la Nintendo ar fi trebui sa scoata niste titluri triple A in preajma sarbatorilor - un nou Metroid, un nou F-zero sau chiar un nou Donkey Kong (pastrand Zelda / Mario pentru noua platforma NX care probabil va veni anul viitor)