Cand toate, dar toate telefoane seamana intre ele ba mai putin, ba mai mult, doar un design mai nu stiu cum le mai poate diferentia. Ca performante sunt mai toate la fel (vorbesc de flagship-uri). Am avut pe mana un Nexus 5 de curand si se misca ireprosabil cu ultimul Android. Eu trec de la Android la iOS si inapoi fara nicio dificultate sau timp de adaptare. Bun, unele au niste chestii in plus fata de altele, ecranul e uneori mai mare/mic, etc. Dar sunt nimicuri. Unde se pot diferentia de obicei este la design, care eu zic ca pana la urma conteaza si el. La primele iPhone-uri era altceva. iPhone 3G, iPhone 4 si iPhone 5 chiar au fost cele mai reusite design-uri de pe piata la lansare. Dar faptul ca intre ele a mai existat si varianta S nu a ajutat la o "imbatranire" frumoasa cand competitia reusea sa vina cu ceva mai interesant.

Din punctul meu de vedere Apple s-a pierdut ca si design de la iPhone 6. Iar faptul ca incep sa faca doar schimbari minore chiar si la 2 ani de la lansarea modelului mie imi da impresia ca nu mai au curajul sa vina cu ceva nou, prefera optiunea safe de a oferi schimbari incrementale. O fi ok la inceput, dar pana acum au reusit sa tot creasca gratie designului pe care cel putin odata la 2 ani il schimbau.

Acum lasand fanatismul la o parte, ca e inutil, Samsung a invatat in sfarsit sa foloseasca materiale premium si iata ca ultimele doua telefoane flagship au fost de-a dreptul niste bijuterii. Exact asa cum erau iPhone-urile pe vremuri. Mie asta mi-ar placea sa vad de la Apple, design-uri noi si reusite, fara compromisuri. Nu au ajuns sa fie cea mai valoroasa companie din lume prin compromisuri.