Este greu de crezut ca vor iesi jocuri pe ps neo care sa nu iasa si ptr ps4. MS a anuntat deja ca toate titlurile lor exclusive vor rula pe toate versiunile de console inclusiv xbone-ul clasic. Sony daca nu face la fel si daca mai punem si prefigurata putere mai mare a lui Scorpio, si-ar taia singuri craca de sub picioare. Multe din jocurile cross gen rulau pe consolele vechi dar aratau grafic sub variantele de ps4 si xbone. Sincer sa fiu daca ma uit la unele titluri iesite pe actuala generatie cum ar fi infamous, uncharted, the order, tomb raider, star wars si chiar far cry sau batman, mi mi se pare ca arata foarte bine si as fi foarte multumit sa mai joc doi trei ani jocuri care sa se prezinte astfel.

Basca faptul ca horizon zero dawn si god of war aratau foarte bine in gameplayurile de pana acum, au fost anuntate ptr ps4 in 2017 si din ultimele experiente cu majoritatea jocurilor importante sunt sanse ca macar unul din ele sa iasa de fapt in 2018. Cand deja neo va fi pe piata. Si daca vor arata ca in prezentari si vor iesi la 1080 cu 30 pe ps4 si in 4k cu 60fps pe neo, nu imi voi cumpara neo ptr asta.

In plus din ce inteleg, ambele companii vor pastra in mare sistemul de operare, salvarile etc. Ceea ce inseamna ca nu se va cere o atat de mare diferenta in programare si optimizare a jocurilor ca in cazul ps3-ps4. Mai degraba va fi vb de un scale down al anumitor aspecte grafice cum ar fi rezolutia, fps, unele detalii etc.