Single post: No Man's Sky
-
\
Am jucat aproape 5 ore pe PS4. Ce pot spune pana acum e ca ruleaza cam prost si nu cred ca merita pretul full. E un joc de 100RON pe care il voi cumpara si eu odata ce se gaseste la pretul asta.
Am reusit sa parasesc prima planeta dupa ce am strans destule resurse sa fac asta. Nu m-am simtit prea incurajat sa explorez. Sunt unele outpost-uri pe care trebuie sa le gasesti, care apoi iti scaneaza planeta, cautand fie shelter, transmission outposts, monoliths si altele. Iar in functie de ce gaseste, te apuci de explorat planeta luand-o spre acele obiective. Ce e putin deranjant este ca pentru aproape orice interactiune trebuie sa craftezi ceva. Fie ca e vorba de ceva chip sau tool pentru a folosi vreun obiect, sau chiar chestii mai obisnuite precum folosirea unei arme de minat. Pentru orice chestie trebuie sa craftezi si sa strangi resurse. Asta e scopul, iar daca nu esti obisnuit cu asa ceva, cu acest grind, pare totul cam boring dupa scurt timp. Personal, in stadiul de acum ma vad jucandu-l vreo 10h in total, poate ma prinde apoi mai bine, dar 10ore as scoate din el in stadiul in care e acum.
Are multe elemente din alte jocuri. Aduce si cu Spore prin partea artistica a graficii de pe diversele planete, totul pare mai cartoonish, meniul parca e rupt din Destiny, iar adunatul de resurse e Minecraft toata ziua. Nu e o combinatie atat de rea, dar cand 80% din joc se bazeaza pe adunat de resurse ca in Minecraft, dar nici macar nu ai posibilitatea sa construiesti ceva cu resursele alea si sa creezi ceva, parca nu are cine stie ce farmec. Efectiv vizitezi planete ca sa strangi resurse sa ajungi mai departe. Instructiunile sunt vagi spre inexistente, de unde rahan sa scot anti-materie? Construiesc un accelerator? WTH? Cum fac?
Chestii de genul asta apar des, si inteleg ca vrea sa fie mai secretos jocul, sa descoperi jucand, etc. Sunt multe jocuri de genul, dar cand gameplay-ul nu te fura, planetele (am vizitat 3 pana acum) sunt atat de fade si lipsite de orice sarm, mai mult te enervezi cand n-ai idee ce trebuie sa faci, cum sa gasesti ceva resursa de care n-ai mai auzit, cum sa craftezi cine stie ce vrajeala, etc.
Eu zic sa nu il luati, la cum e acum nu merita, dar cand va fi redus cred ca va merita. Nu consider ca e un joc indie cum spuneti multi, dar nu e pus la punct, e sub dezvoltat la cate se puteau face si parca e doar un beta cum vedem la acele survival games de pe PC.