E o diferenta intre o conexiune digitala si una analog in domeniul audio. Nu as indrazni sa spun ca ma pricep foarte mult in aria asta, insa din ce am testat eu, digital beats analog every time. Am incercat casti ieftine de la Logitech care printr-o conexiune USB la PC s-au auzit mult peste valoarea lor din comert. De alte casti mai scumpe de la Sennheiser nici nu mai spun, casti care functioneaza atat cu jack de 3.5 cat si cu USB, iar prin conexiunea digitala diferentele sunt doar pozitive.

Sunt de acord ca jack-ul de 3.5mm e perfect ok si normal pentru vremurile noastre, ofera un sunet clar de cele mai multe ori si poti spune si chestii gen "sunet mai natural" sau alte chestii de genul auzite de pe la pasionati. Iar faptul ca toata industria castilor vine cu jack de 3.5mm la 99% din produse nu poate fi decat in dezavantajul noului i7.

Precum multe alte schimbari de genul, exista si pareri de bine si pareri de rau. Nu e in niciun caz primul flagship care renunta la acest jack, daca nu ma insel Oppo renuntasera la un telefon acum vreo 2 ani, iar in pachet au inclus si ei atunci un adaptor.

Fie ca e un trend care ne place sau nu, Apple are inca puterea sa impuna trenduri. Desi s-au culcat pe o ureche in ultimii ani si au adus doar schimbari inspirate de la altii la ultimele generatii, o miscare "curajoasa" de genul eliminarii jack-ului de 3.5mm va avea un impact asupra pietei si cred si eu ca vor urma si alte flagship-uri in anii urmatori.

Personal, cat timp am un adaptor in cutie nu ma vad atat de deranjat. Desigur, design flaws exista cu alegerea asta, cum incarc telefonul si ascult muzica la casti in acelasi timp? Mai stii cum se incarca Apple Magic Mouse? Cand sta cu burta in sus? Au multe fail-uri de design in ultima vreme, dar sunt iertati in continuare din cauza puterii pe care o au pe piata. Dar cine altcineva a mai vandut 1 miliard de telefoane in mai putin de 10 ani?