Quote Originally Posted by chris diaz View Post
@Bicky1310> Da, dar eu bag mai putin bani in jocuri, cu cel putin 100 lei la fiecare joc cumparat. Deci compensez la greu pretul dat pe unitate. Si nu mai vorbesc de calitate, frame-rate, etc. Si mai pot face si altceva pe PC, inclusiv activitate din care sa rezulte ceva bani : grafica, contabilitate, etc. Haideti sa inchidem aceasta disputa a consolelor cu PC-ul, eu doar am vrut sa arat o alta configuratie fata de cea oferita de Gamespot.

@Remediu> Eu am cumparat Doom varianta PC cu 150 lei de pe G2A. Varianta de PS4 costa 260 lei. Nu voi vorbi despre diferenta covarsitoare la capitolul calitate, favorabila versiunii de PC. Fiindca m-ai intrebat in cat timp amotizez investitia e greu de dat un raspuns, fiindca Tomb Raider ala din 2013 il cumperi cu 29 lei pe PC, iar pe PS4 costa 80 lei. Gamingul costa si nu este pentru oricine. Eu nu am vandut vreodata jocurile de PC, le-am luat digital, la preturi uneori ridicol de mici. Si nu putem face vreodata comparatie intre viteza de pe Steam si PS Store. Ca sa nu mai vorbim ca nu dau bani sa ma joc multiplayer. Estimez ca fac anual o economie de vreo 1000 lei cumparand jocuri de PC si nu de consola.
Du-te mah d'aci, cu povestile astea. Le stim, am fost hardcore PC gamer enthusiast class type cu high end-uri schimbate ca pe sosete, deci cam vorbesc in cunostinta de cauza.

Iei orice joc cu 100 lei mai ieftin? Eram in dubiu daca sa iau placa grafica sau PS4. Am cautat de am obosit DOOM, The Division, Homefront si FarCry Primal pentru PC. Le-am gasit SH, adevarat, la preturi mai mici decat varianta sh pentru PS4. Dar, trebuia sa iau contul de UPLAY-ul al omului, ca pe PC, odata legat jocul de cont, trebuie sa dai contul daca vrei sa vinzi jocul.

Asa ca puteam lua contului lui de UPLAY cu 100 ron, avea pe el The Division si Primal. DOOM il avea pe contul de STEAM, alaturi de alte jocuri care nu putea sa le vanda. Asa ca nu a putut sa mi-l vanda separat, nu avea cum.

Singura optiune e sa gasesc pe piata de SH jocul sigilat / codul nefolosit, iar aici pretul era cu aproximativ 10 - maxim 20 lei (DACA) mai putin decat varianta de PS4, sh. Pentru cei 10 lei castigati, am posibilitati ZERO de revanzare.

Pe PSN am prins 2 oferte de mid year sales in care am luat Battlefield 4 la 22 de lei... digital... Hardline la 20 lei... digital... God of War 3 pe la 50 de lei... digital (mai ieftin decat varianta sh pe disk), Driveclub aproximativ la cat il gasesc pe sh... urmeaza in decembrie 12 deals of christmas unde iarasi o sa am parte de discount-uri masive... Nu imi place un joc, il revand, si pierd 10-20 de lei, nu sunt nevoit sa raman cu el daca nu il mai joc si sa pierd toata investitia. Nu sunt colectionar.

Asa ca varianta cu iau jocul de PC cu 100 de lei mai ieftin, e poveste. Nici la jocul nou sigilat din magazin nu e diferenta asta de pret. Dar sunt atatea variante in loc de "jocul nou din magazin", mult mai ieftine si mai rentabile. Multe reduceri pe PSN sunt atat de bune incat iesi mai ieftin decat varianta SH pe bluray.

In realitate, sumele economisite pe jocul de PC sunt foarte mici si vin cu marele dezavantaj ca nu poti revinde nimic.

Tot ai vorbit de DOOM, acum o luna a fost promotie pe Europa, si costa 130 de lei... DOOM-ul... iar sh, costa cam fix tot pe acolo... deci cam mai ieftin decat ai dat tu pe el in varianta de PC...

Estimezi cat se poate de prost, pentru ca nu sti de unde sa iei jocurile de PS4 la preturi excelente. Tu te uiti la pretul de magazin... Exista piata de SH la preturi exceptionale (care pe PC e aproape inexistenta, aceasta piata de jocuri SH) si PROMOTIILE PSN care sunt MEGA TARI. Iar Tomb Rider-ul din 2013 a fost in promotie 5 dolari pe PSN... Daca iei jocurile de PS4 de unde trebuie si cand trebuie la preturile si promotiile care sunt, si sunt... ai sa constati ca nu faci absolut niciun fel de economie cu varianta de PC, poate... dimpotriva.

Iar despre diferentele covarsitoare de grafica, eu am rulat Demo-ul de DOOM pe un GTX 960 cu totul la maxim in 1080p si nu am vazut ABSOLUT (cel putin la DOOM) ABSOLUT nicio diferenta vizibila de grafica sau framerate fata de versiunea de PS4.

Sigur, sunt jocuri care in versiunea de PC se vad mai bine, si merg in mai multe fps-uri (daca ai placa grafica serioasa) in setari ridicate de calitate. Dar, costurile ca sa intretii si sa mentii un PC high end cu o placa grafica high end au devenit usor prea mari pentru ce mai doresc eu sa investesc in PC. Adica, pentru mine in acest moment, beneficiile unei grafici mai bune si a unor framerate-uri mai mari sunt prea mici din punctul meu de vedere raportate la sumele pe care trebuie sa le investesc.

In final e vorba de preferinte. Insa la faza cu economisirea banilor din cauza jocurilor, ai dat-o destul de bine de gard...