Bun. Am probat și Uncharted Hdr și, spre surpriza nimănui, se vede superb. Dar și pe PS4 se vede f bine, asa ca nu e o îmbunătățire de la cer la pământ. Însă există. Și te cam lasă cu gura căscată uneori.
Tot ce simt eu la Hdr asta în joc e albul orbitor de la orice bec, raza soare, fulger, etc, și negrul ăla NEGRU

de nu știi dacă s-a stins TV sau nu. Și sa zicem ca negrul ăsta pt mine e wow, ca vin de la Full HD, unde era gri mai mult, și ca un 4k simplu are valori asemănătoare, dar sunt sigur ca lumina aia orbitoare nu o are decât un HDR TV cu cei minimum 1000 nits peak luminance necesari. E asa puternica și curată ca te chioraste pe moment.
Acum cu un alb asa luminos și pur, un negru absolut, plus detaliile în plus în jurul acestor zone oferite de panelul de 10 bits (de asemenea necesar pt HDR), ies niște contraste de îți curg balele. Si asta e toată magia de care îmi dau eu seama. Poate și 8-700 nits sunt de ajuns, nu știu, dar dacă experții spun ca trebuie cel puțin 1000, atunci asa e. De aceea standardul HDR e fixat la 4K, 10 bits panel si 1000 nits peak luminance, pt ca fără astea cel puțin, nu ai cum sa atingi HDR cum e făcut sa fie.
Magia asta se aplica și la video non HDR, se numește HDR processing (HDR +), si nu orice 4k poate face asta. Trebuie niții și biții
De aceea cei cu TV OLED LG la 3-4000€, până să primească firmware update în care era posibil HDR în game mode (low input lag), ori jucau în movie mode HDR (high lag), ori în game mode și își făceau singuri setările (HDR processing). Background lighting 18-20/20, Contrast 100, Dynamic contrast: High, Smart Led : High, Colour Range : Native, gamma - 1/-2, Black levels : Auto, etc, si astea doar la mine și e cel mai ieftin..
Așa am rămas și eu wow DOAR din YouTube și câteva jocuri normale.
HDR e real și merită cașcavalul. Tot ce s-a discutat pe lângă e irelevant.
Disclaimer : noob opinion.
Sent from my SM-G935F using Tapatalk